KrakLog

Toetsenbordendinges

Ik heb eerder over mijn toetsenbord geschreven1 dat hij klein is, mijn muis dus niet zo ver naar rechts zit2 i.v.m. RSI3 bij veel muizen, dat hij selectief vuil wordt en zo maar verder.

Maar daar gaat het nu niet over. Het gaat nu over accentjes. In mijn eigen logsoftware had ik het invoeren van accentjes alsvolgt opgezet, als je een é wilt invoeren, type je: \’e. Niks geen shift toetsen en als je aan het programmeren bent hoef je niet twee keer een ”  in te voeren om  te zorgen dat het niet als diakriet gezien wordt.

In WordPress werkt dat helaas niet en moest ik dus uiteindelijk echt een keer een internationaal toetsenbord selecteren op mijn Linux machine. Helaas, want toen ik dat gedaan had waren ook mijn nauwkeurige aanpassingen aan de pijltjestoetsen verdwenen, zodat pijltje naar links pijltje naar beneden werd en omgekeerd. Oh, en mijn caps-lock deed het ook weer die ik fijn omgeprogrammeerd had naar ESC.

Het fijne van dit ietwat saaie technische verhaal is dat het goed afloopt. Accentjes doen het (via Alt-Gr), pijltjes doen het en Caps-Lock is weer ESC dankzij xmodmap. Hoera!

Notes:

  1. Met mijn toetsenbord, oeh, en nu schrijf ik  een stukje over schrijven over mijn toestenbord met mijn toetsenbord, om nog maar te zwijgen over de voetnoot, geschreven met mijn toetsenbordje over het schrijven van stukjes over mijn toetsenbord met mijn toetsenbord in een stukje over mijn toetsenbord
  2. Links muizen is geprobeerd maar beviel op termijn niet
  3. Een term die ik ook al jaren niet meer gehoord heb
  • ton zei: Heb je niet overwogen voetnoten te schrijven met een voetenbord? Uiteindelijk wordt er ook met de voet geschilderd.
  • Irene zei: Nee, RSI is zoooo 2005. Maar wat is er dan nu trending? Ik heb dat niet bijgehouden.
  • yak zei: @ton: met onrustige voeten als de mijne zeker? @Irene: Volgens mij hebben we het daarvoor nu te druk, danwel te rustig.