KrakLog

Zuivel in het algemeen

Had ik het gisteren over boter en boterbergen en margarine. Vandaag had ik het graag even zuivel in het algemeen en melk in het bijzonder, nee eigenlijk alleen maar over melk, nou ja, vooral over melk en aan melk gerelateerde… nouja, zuivel dus. Ik lust namelijk geen melk, al is er fotografisch bewijs dat ik het vroeger wel dronk (foto van mij met glas melk en geen betraand gezicht) nu vind ik het bijzonder hĂș! En dat vind ik eigenlijk wel jammer en ook wel een beetje gek. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Heel veel, want de foto is best wel heel oud. Yoghurt weer wel, maar karnemelk weer niet. Vla wel, maar… Nou ja, dat dus.

Gekker is het dat je, als je zoekt naar zuivel (ik heb deskresearch gepleegd) dat je dan plaatjes krijgt met ook eieren. Bij mijn weten is de enige link tussen zuivel en eieren is dat ze zich laten combineren tot een spelletje1 en dat ze waarschijnlijk ook bij de kaasboer te koop zijn3.

Notes:

  1. Ja, nee, niet toepen.2
  2. Och, wat jammer dat ik nu afdaal in de voetnoot, want eigenlijk wordt dit het stukje denk ik hoor. Een scoop, een schanaal! Nee dit is te groot, daar ga ik het morgen wel over hebben. Is dit een primeur? Een klifhanger in een geneste voetnoot?
  3. Waarschijnlijk had de melkboer ze ook wel bij zich?
  • Irene zei: Mijn kaasboer in Nijmegen verkocht ook vis. Ja, zo is het eind snel zoek :-(