KrakLog

Zo niet digitaal-mogelijke schrijfplek

Mijn werk bestaat uit lezen, geen literatuur helaas, maar technische dingen. Daartoe zit ik een groot deel van de dag voor een heeeeeel groot beeldscherm (je wilt niet weten hoe groot), en af en toe type ik een regeltje code (of veel regeltjes, meestal veel regeltjes).

Nu kun (wil) je tegenwoordig niet zo veel meer zonder computer. Dat wil zeggen dat het schrijven van stukjes niet met pen en papier kan, al was het alleen al omdat ik een write-only handschrift heb. Dus dan kan ik op mijn kantoor (eens ander woord voor verzinnen, want het is geen kantoor, mijn knopjes-druk-studio bijvoorbeeld) gaan zitten, maar als ik daar al de hele dag gezeten heb, is de trek om daar ‘s avonds ook nog een keer te gaan zitten klein.

Ik had het onlangs al over onze laboratoriumopstelling van een vakantieeetkamertafelsetup en daar is dus behoefte aan een stukjesschrijfding. Daar een hele computer neerzetten is vragen om ellende. Eigenlijk heb je alleen behoefte aan een klein schermpje en een toetsenbordje.

Op het ogenblik neem ik dat vrij letterlijk, zoals u kunt zien op de foto. Het schermpje is mijn telefoon en het toetsenbordje is een z.g.n. 40% mechanisch toetsenbordje. Tiept heerlijk en ziet er snoeperig uit. De verleiding om er andere dingen mee te gaan doen is bijna 0. En u krijgt uw stukjes, wat wilt u nog meer?

Nou, ik wil nog wel wat meer, de foto boven dit stukje kon ik dus niet maken met mijn telefoon. Daarvoor moest ik mijn camera pakken, naar mijn knopjes-druk-studio gaan, importeren, exporteren, uploaden etc. Dus als ze ooit een telefoon kunnen maken waar je een foto mee kunt maken van een tafel met daarop die zelfde telefoon. Dan zou dat ideaal zijn. Oh, en mijn voetnoten werken nog niet, anders was dit een voetnoot geweest, verdikkie!

  • aargh zei: Twee telefoons is ook heel handig.
  • Irene zei: Revealing! Dat rechthoekige dingetje daar links lijkt wel een boek, van papier, en we zien het stroopwafelbusje :-)
  • yak zei: Boek:ja, stroopwafels: nee. Het zijn chocoladekoekjes (gaan heeeeeeel lang mee als je er weinig van eet)