KrakLog

Wachttijden in de gezondheidszorg

Natuurlijk, ik weet dat het met mijn logje en maatschappelijke relevantie wel goed zit. Maar vandaag heb ik toch een topic waarmee ik toch iets boven mijn eigen gemiddelde uitstijg, nl. wachttijden in de zorg. Ik ben op het ogenblik namelijk ervaringsdeskundig. Ik had namelijk iets ontstokens in mijn oog. Aan de binnenkant van mijn ooglid om precies te zijn. Vrijdagavond was het zo erg dat ik dacht, daar ga ik niet mee naar de huisartsenpost! Maar maandag wel even de dokter bellen. Ik maandag de dokter bellen (maar dat doet iedereen)1 en kijken of ze even konden, eh… kijken. Of ik dinsdagochtend kon komen2, dus ik stem heel dociel in3 en dus dinsdagochtend om half negen, ik naar de huisarts, maar het was eigenlijk al te laat, het ooglid was niet meer rood, de zwelling was bijna weg en, nou ja, was het eigenlijk nog wel nodig. Vandaar mijn advies aan iedereen, als een soort van PSA:

 

Wacht niet te lang met naar de huisarts gaan, de kans bestaat namelijk dat de klachten vanzelf weg gaan.

 

Tot zover deze mededeling. Oog en -lid maken het goed trouwens.

Notes:

  1. Technisch gezien dus eigenlijk al mijn eerste confrontatie met de wachttijden in de zorg
  2. Pas op he‽ Ik had al last sinds vrijdag!
  3. Want zo ben ik.
  • aargh zei: waarschijnlijk wordt er vaak afgebeld omdat de afspraak niet meer nodig is. Zo komt er weer ruimte voor de echte krepeergevallen denk ik dan maar.