KrakLog

Voor altijd vakantie

Hm, dat klinkt alsof ik met pensioen ga en dat is niet zo. Nee dit stukje gaat over iets heel anders, namelijk een methode om een stukje vakantie mee naar huis te nemen.

Ik weet niet of u wel eens kampeert of gekampeerd heeft, maar een van de fijnste dingen van kamperen is dat je alle gemakken van thuis daar niet hebt. Dus dat je geen TV hebt, geen internet (niet echt tenminste), dat je van ‘s ochtends vroeg tot zo lang als het licht is buiten bent en dat dat licht belangrijk is omdat je op de camping toe komt aan lezen, wat er thuis ondanks goede voornemens niet van komt.

Die kamperbeleving is ook altijd weer iets wat je van te voren niet voor kunt stellen dat het zo fijn was, tot je op de eerste camping staat en met je voetjes in het gras de zoveelste bladzijde omslaat. We hebben bij thuiskomst wel eens de campingstoeltjes in de tuin gebruikt, maar het is niet hetzelfde.

Nu waren we twee jaar geleden op Terschelling in een appartement en in tegenstelling tot de appartementen die we op Vlieland huren, was de wifi er heel erg brak. Het werkte nog net wel, maar er is niet echt mee te werken. En we hadden verder niet echt iets bij ons, Netflix zat er dus niet in, zodat we aan lezen toekwamen. Hoezee. Blijkbaar kun je dus ook campinggelijkende omstandigheden creƫren in een stenen gebouw. Nu was er nog iets, de bank/zithoek was heel ongezellig dus we gingen aan de eetkamertafel zitten. Muziekje erbij. Heerlijk.

Twee jaar terug viel het kwartje eigenlijk nog niet, maar dit voorjaar zijn we teruggegaan en het bleek herhaalbaar! Hoezee! Dus thuisgekomen hebben we de kamer die vroeger “de studio” heette maar verworden was tot schoenenkamer (lang verhaal) omgebouwd tot een soort laboratoriumversie van de situatie in het appartement op Terschelling. Een eetkamertafel en stoelen, er stond nog een platenspeler en een kast vol LP’s en fijne boeken. Een piano als een van ons een muziekstuip krijgt.

Dus, plaatjes draaien, boekjes lezen en stukjes schrijven. Maar daar over later meer. Oh, de kamer is omgedoopt van “de studio” naar “de rode kamer”. Fijn hoor.

  • Edwinek zei: Hier in ons hotel zijn we ook al aardig op weg, we hebben in ieder geval geen WiFi
  • yak zei: Nu nog slechte 4G dekking en dan ben je er ;-)
  • aargh zei: Op vakantie in eigen huis, dat is het beste wat je kunt doen als je niet elders op vakantie bent. Rode kamer klinkt goed. Trouwens, ik heb deze zomer best heel veel gekampeerd in eigen tuin, vrijwel altijd buiten gegeten, ik vrees dat daar nu toch een eind aan gaat komen. Maar regen op de dakramen klinkt ook heel vakantie-achtig.