KrakLog

Hele grote olifanten

20121013-002917.jpg

Wat is het belangrijkste van Antwerpen? De olifanten natuurlijk!

 • Irene zei: Worden ook een stuk minder makkelijk gestolen dan diamanten.
 • Simone zei: De Vosmangoesten en het leeuwenwelpje laten je ook helemaal smelten ;-)

Vandaag ben ik even bezig

20121010-220039.jpg

Verhalen en liedjes in kinderboekwinkel Kakelbont

 • ton zei: De hele werels staat achter je!
 • Irene zei: Veel plezier. Het heeft geen zin te vragen of de liedjes op tijd af gekomen zijn, want je bent vandaag even bezig.
 • yak zei: Nou, liedjes op tijd af? Het zijn drieeneenhalf liedje geworden (die half is meer een soort van reprise) en bij een van de liedjes heb ik een spiekbriefje van node. Maar het gaat wel leuk worden!
 • yak zei: Het gaat wél leuk worden. In de betekenis van erg leuk en niet van een beetje.
 • Simone zei: Je hebt er zin in zo te zien! Het ziet er spannend uit. Spiekbriefje? Autocue op je draaiende wereldbol, dat is het helemaal vandaag de dag...:-)
 • aargh zei: Veel plezier wilde ik zeggen, maar het is natuurlijk al voorbij. Tevreden?
 • Yak zei: Jaaa, was leuk! En gezellig ook nog.

Frie es a burd

20121009-094759.jpg

Ik heb altijd al gezegd dat ik mezelf te kort deed door niet van vogels te houden, nee dat zeg ik verkeerd, door niet dol op vogels te zij, door niet zoveel te hebben met vogels. Als ik in het wild een zoogdiertje zie, ongeacht welk1 gaat mijn hart open en smelt ik tot een blobje van och owww en ah. Het jammere is dat het waarnemen van zoogdiertjes in het wild lastig is ten opzichte van het tegenkomen van, ik zeg maar wat, een meeuw of een drieteenstrandloper. Het zou ook niet prettig zijn als ik van elke duif in gallipoli zou geraken2 in een stad als Utrecht heb je dan geen leven meer.
Maar er is iets gaande, heeeeeel langzaam en een beetje zeker, sinds ze af en toe voor mijn lens langs schieten vind ik ze eens zo leuk, zeker voornoemde tenige strandtippelaars. Wie weet, zou ik een vogelaar in de dop zijn? Ik geef de schuld aan twitter, want zoals altijd tegenwoordig hebben de sosiale medija het gedaan!

Notes:

 1. let wel, het moet wel een zoogdierTJE zijn, en niet een loslopend wiesentrund of prlwitzkofskipaard zijn.
 2. is Irene wakker vraagt hij zich af
 • Irene zei: Jazeker, maar The Meaning of Liff zit in de opslag. Zelf heb ik dat juist wel als ik een prlwitzkofskipaard tegenkom maar bij vogels werkt het niet en dat wil ik graag zo houden. En tenslotte moest ik door dit stukje denken aan de vraag van het kassameisje van merel roze, die aan de Engelstalige klant vroeg: 'do you spare seagulls'.
 • yak zei: In de opslag!?!? U durft!
 • Irene zei: Ja, anders hadden we er de vloer van het huisje mee moeten plaveien. Maar geen nood: http://folk.uio.no/alied/TMoL.html
 • Irene zei: Trouwens, ik ken het toch vrijwel uit mijn hoofd.
 • yak zei: Ik lees alleen zo graag af en toe de beschrijving van Deeping St. Nicholas, of Hambledon, om dan weer even van binnen te huilen over het feit dat hij er niet meer is.
 • Simone zei: Zeemeeuwen staan er bij jou altijd opvallend goed op!Vanmiddag kwam ik tijdens een fijne wandeling zowaar nog een vosje tegen verscholen in het groen...wat een geluk!:-)
 • yak zei: Dankbare beestjes, meeuwen. Vosjes zijn nog niet mijn deel geworden, ik koester mijn uiltje maar. http://log.krak.nl/e2398/

Aanvulling

20121008-121622.jpg

Dit bordje is zo fraai. Ten eerste klopt het op een ingewikkelde manier niet, als het alleen “uw eigen vreugde” zou zijn dan was het bordje er niet gezet. Maar en veel leuker nodigt het erg uit tot eigen ironische aanvulling. Moeilijk leesbaar heeft iemand er al onder gezet: “dat doen die kut militairen1wel,” maar ik nodig u van harte uit uw eigen versies te maken in de commentariële ruimte hieronder

Notes:

 1. spatie is van oorspronkelijke schrijver, het had natuurlijk kutmilitairen moeten zijn, waarschijnlijk heeft hij/zij het spatiëren in het leger geleerd

Zondagochtendoverweging

20121007-115346.jpg

Jup, het is alweer zondagochtend en dat zet aan tot overweging, dat je zegt. Soort van, als het ware.
Als ik terugkijk op de afgelopen week dan valt me op hoe kort mijn lontje was. Een uitermate lage frustratietolerantie kunnen we wel stellen. Toegegeven, het was ook een week vol nemesissers1 printer die het niet doet, tot twee keer toe buiktramalant, webservers va KPN, gemeentehekinspecties, en en en nouja, dat is ook eigenlijk wel genoeg.
Liep ik gisteren met iemand in de servetstraat, ontstaat er een verbaal fracas en zij mengt zich daarin. Mijn eerste reactie was: doorlopen, want met mijn lontje wordt het zo nog knokken. (Is gezien mijn fysiek geen aanrader.)
Thema voor komende week is dan ook: lontverlenging door rust, reinheid en regelmaat. Mooi he? Doet u mee? Daar in Israel, Syrië, Iran, Amer… Eh de hele hallo wereld?

Notes:

 1. Okay, zal wel heen narcistisch van me zijn, maar door zo’n woord is mijn zondag goed
 • ton zei: De poging tot het plaatje meldt een fatal error, maar er is dan ook iets met een string. Dat op de zondag, een overweging waard...
 • yak zei: Dat is een screenshot van anderzijds.eu die het ook al niet deed...
 • Irene zei: Jaja, rub it in. De webmaster en ik waren van huis en achter onze rug danste een fout $-je in die string op tafel.

Hekje sluiten

20121005-224415.jpg

Kort gezegd: ze zag dat het goed was. Omdat wij de deur toch open wilde kunnen zetten hebben we een fraai hekje gemaakt. Zaag en schroefwerk door uw nederige logger, het imposante schilderwerk door U. Ik had eigenlijk een foto willen presenteren, maar het was al te donker, vandaar deze ontwerpersindruk.
De ambtenaar bood groot haar excuses aan dat de correspondentie wel zo officieel moest en dus onvriendelijk. En dat er niet op mijn brief was gereageerd was natuurlijk niet goed. Hoofdstuk gesloten.

On a lighter note: u ziet ook dat wij twee ploepers hebben. Het hebben van twee ploepers is van groot belang. Een ploeper is namelijk niet genoeg. Eén voor de afvoer en een om het overloopje af te dichten. Ik ben een gelukkig mens. Met twee ploepers enzo.

 • ton zei: Nu begrijp ik wat er nog aan mijn geluk ontbreekt: ik heb maar één ploeper... Tot mijn geluk heb ik dat in het algemeen niet in de gaten en voel ik mij toch gelukkig. Desondanks!
 • Irene zei: Mooie tekeningen tegenwoordig, hier. Ga door, ga door.
 • aargh zei: Wat een explosie van huisvlijt, hekwerk en ontwerpersindrukken. Heel mooi inderdaad, Veel beter dan foto's. Wij hebben twee ploppers, dat is dus bijna het zelfde.

Hekje

20121003-132519.jpg

Vandaag komen ze voor het hekje. Wij hadden namelijk een illegaal balkon, tenminste, dat bleek mee te vallen. Het balkon bleek toch niet zo illegaal, maar nu ze er toch waren, het hekje was niet goed. Okay, offerte gevraagd: €2300,00 owwwwkeeee, dat willen we wel, maar we willen zoveel en dan is ons balkonnetje voorlopig niet aan de beurt. Bestaande hek verwijderd. Hekje bij de deur geplaatst, wij hebben voorlopig geen balkon.
Vandaag komen ze kijken of alles klopt. De valeriaan is ingenomen, we gaan zien hoe dit uitpakt. Duimt u mee?

 • Simone zei: En hoe gaat dit verhaal verder...
 • Irene zei: Hoei, valeriaan met antigrippine, als dat maar geen hallucinaties veroorzaakt.

Handschrift

20121002-192835.jpg

Ik heb een waardeloos handschrift. Dat heb ik heel mijn leven al. Alles wat ik met de hand schrijf is een conceptueel kunstwerk. Ik kan wel schrijven, maar niemand kan het lezen, inclusief ondergetekende…

 • Simone zei: Liefs Jak, is goed leesbaar. En daar gaat het toch om in het leven...de rest is onleesbaar bijzaak. ;-)
 • ton zei: Kon ik maar zo mooi schrijven...

De zieke supermuis Geef ‘m niet te snel op

Mijn tien jaar oude supermuis is in a bad way, if you pardon my French. Dat wil zeggen, het wieletje. Het muiswieletje hapert ende stokt. Maar ik ben nog niet bereid hem op te geven, we hebben samen gegymnastiekt. Wieletjesgymnastiek1 is goed voor muiswieletjes. Muiswieletjes zijn namelijk (in tegenstelling tot [colletout]het heen-en-werige van de muis) niet optisch maar elektrisch. Schakelaartjes die rakketakketakketakketak doen. Schakelaartjes kunnen vies worden en gaan haperen, maar daarvoor is muiswieletjesgymnastiek uitgevonden (vanochtend) en lo and behold2 het wieletje gedraagt zich weer.

Notes:

 1. en de spellingscontrole kreunt onder de last vanal die gekke woorden
 2. Frans weer
 • Simone zei: Draai het wieletje nog eens om, tiereliereliere...;-)
 • ton zei: Mijn magisch muisje heeft geen wieletje...
 • Irene zei: Ha, zo praat ik ook dikwijls.

Blijdschap!

20121002-100013.jpg

U ziet mij wel eens mopperen hier, maar vandaag ben ik zoooo vrolijk! Ik moest vandaag namelijk weer eens een website werkend maken op internet explorer. Daarvoor moest ik een hele oude leptop tot leven wekken want het moest een oudere versie van internet explorer zijn (het werd de gevreesde versie zes). Maar waarom ben ik nounzo vrolijk? Het is voor het eerst sinds twee jaar dat ik dat zo ernstig heb moeten doen. Webontwerpen is tegenwoordig niet meer de hel die het was. Dus ben ik vandaag zoooo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit! Nu koffie…

 • R van InR zei: En . . . HTML5 en localStorage? ;-)
 • yak zei: Wat u zegt! Goed spul he? Dat is gelukkig voor die site niet nodig.