KrakLog

The one that did’nt get away/yak redt vis niet.

De foto spreekt voor zich, de discussie die blijft is: had het nou zin om die visch te redden? Ik weet wat het rationele antwoord is, maar daar gaat het natuurlijk sowieso niet over. Dit is een kwestie van gevoel, iets dat vissen, naar mij jaren lang is verteld, niet bezitten1

Mogelijk kan het commentariaat me helpen?

Notes:

  1. Alsof ze zo groot op rationeel vlak zijn, duh!
  • ton zei: Meeuwen hebben wellicht liefst verse vis en zal dientengevolge dankbaar kunnen zijn voor het redden.
  • Kristel zei: Afgelopen zomer heeft een merel op mijn hoofd gepoept. Terwijl ik op een terrasje zat. Aan de Oude Gracht. Het was mooi weer. We dronken witbier en aten tapas. Tegenwoordig is dan ook mijn primaire gevoel als ik welke vogel dan ook zie: 'Poep Niet Op Mijn Hoofd'. Ik denk dus niet aan de gevoelens van de vis. Sorry vis.
  • aargh zei: Is die meeuw niet gestikt? Ik vermoed dat meeuwen wel gevoel hebben, maar zeker geen gevoel voor verhoudingen.
  • ton zei: Bij mij poepte een meeuw eens op mijn hoofd, terwijl ik in de pauze over het Janskerkhof liep. Het droop over mijn voorhoofd en mijn bril voor ik verder druipen met een zakdoek kon voorkomen. Uiterst onaangenaam. Mocht een vis er een hebben laten stikken, dan kan deze meeuw niet op mijn mededogen rekenen.