KrakLog

The old switcheroo

Ik kijk al niet eens meer hoe lang geleden ik van me heb laten horen, maar laten we het er even op houden dat mijn internetverbinding slecht was1. Opeens was het brak, mijn internet hier. En daar achteraangaan is zo’n ding dat je eenvoudig uitstelt. Na een week of twee kreeg ik bericht dat het netwerk ‘verbeterd’ was. Dat was dus waarschijnlijk de reden dat het nu zo brak was, want een verbetering is lang niet altijd een vooruitgang.

Dus ik bellen: luistert, het werkt bij mij niet sneller. Oh, trekt u even de voeding eruit en er weer aan. Verdomd, nu doet hij het wel. Half uur later weer brak. Verdriet. Moedeloosheid en een paar weken.

Lang verhaal kort: het modem kan ineens niet tegen de switch2 die eraan hangt. Netwerk intern blaast als een idioot, maar modem praat niet goed met switch. Andere switch, nada. Hele oude switch: gaanbanaan. Nu proberen slechte tijd te vergeten en blij te zijn met werkend internet. Lastig, heel lastig.

 

Notes:

  1. Niet zo slecht dat ik niks had kunnen schrijven, maar het ontregelde me wel zal ik maar zeggen…
  2. Denk stekkerdoos
  • Irene zei: Djies, sterkte.