KrakLog

Studeren voor Erika

Ik weet niet of u nog weet van Erika, maar dat is mijn nieuwste toetsenbordje dat nog in de maak is. De Griekse fabrikant die mijn lasergesneden toetsenplaat moet, eh, lasersnijden heeft besloten om daar een weekje langer over te doen. In ieder geval betekent dit dat ze er nog niet is en ik nog even de tijd heb om na te denken over hoe dat allemaal moet gaan werken met maar 33 toetsjes.

Vandaag kreeg ik een fijne inval (het zal je maar gebeuren), ik ga namelijk de bedrading precies het zelfde maken als Clive1, mijn huidige toetsenbord. Als de hardware het zelfde is kan ik de software ook gelijkhouden en is Clive een soort Erika+. Een mooie gedachte.

Ik heb nu de extra toetsen van Clive afgehaald, om te kijken of dat werkt en wat er eventueel niet werkt dat nog aangepast moet worden2. Zo heb ik bijvoorbeeld geen Enter op Erika. Eigenlijk moet er een grote regelverzethaak aan de zijkant komen, maar die is er nog niet. Voor nu is het linker-spatie en komma. En cmd-tab is rechter-spatie M T.

Als dit stukje een beetje lastig leest, komt dat omdat het ook een beetje lastig tiept, op 33 toetsjes3.

Notes:

  1. De maker van het volgende memorabele toetsenbord na de Erika schrijmachine, dat van mijn Sinclair QL
  2. Desnoods aan mij.
  3. Even de andere dertig terug duwen: 098765432111`-=\[]/’
  • Edwinek zei: Hulde!
  • yak zei: Ende hoezee!