KrakLog

Statnauweer?

Normaal zitten vogeli achter in de tuin. Met mijn 200mm teletoeter kan ik die re-de-lijk in beeld krijgen en met een klein beetje uitsnijwerk aardige kiekjes uit de hoed toveren. Nu stond ik gisteren te douchen1 en inene, aan de nog onaangeknabbelde zak pindae zit een vogeltje. Eerst dacht ik dat het een eendekuiken was, zo geel. Later meer een flamboyante tot hysterische  mus.
Maar goed, ik stond dus onder de douche en dan neem ik zelden mijn camera mee. Vogeltje zou natuurlijk al gevlogen zijn als ik uit de douche kwam, laat staan als ik mijn camera gehaald had (die nog in de keuken lag). Dus ik droog me af. Vogeltje knabbelt. Ik sluip langs de balkondeur, naar beneden, met camera naar boven, weer langs de balkondeur en… Jahoor hij zat er nog. Ik kon zo dichtbij komen dat mijn lens niet scherp wilde stellen (minder dan één meter).

In ieder geval staat hij niet op mijn tuinvogeltelspiekbriefje, dus val ik gaarne terug op mijn commentariaat. Wat is het? En als u dat niet weet, hoe zou je het noemen.

 

Naschrift:

Het zou wel eens kunnen (als ik mijn beroerde-vogel-gidsje van Peter Hayman er op na sla) dat het een jonge sijs2 is.

Notes:

  1. Waarbij ik zicht heb op het balkon en als overburen erg hun best doen, zij op mij
  2. Of zoals H.D. zou zeggen: sijsje
  • Branwen zei: Ah, lekker nootjes. Heeft u daar een borrel bij?
  • Irene zei: Nou, vogelnaamgevers kennende is dit de groene roodstaart. Of roodstaartje, als je van die andere vleugel bent.
  • ton zei: Ik zou get een vogeltje noemen. Voor vogel is het te klein en een struik ziet er heel anders uit.
  • ton zei: "get" is "het" natuurlijk. Van de opwinding maak ik intoetsfouten!
  • aargh zei: Ik vind het een rare sijs. Pinda's! Ook de sijzen komen zover ik weet gewoonlijk in bendes langs, van els tot els om zaadjes te pikken. Deze heeft zo te zien ook net gedouchet, vergeten te kammen.
  • Simone zei: Je begint al aardig te lijken op een vogelpaparazzi...-ik sluip langs de balkondeur- Leuk Sijsje in buikstand!