KrakLog

Schaalmodel

Zoals gezegd, ik ging de keukenweegschaal onherstelbaar verbeteren. Ik moet toegeven dat ik er eigenlijk wel blij mee was, want keukenweegschalen hebben van die dingen die handig zijn, maar niet per se voor jou. Dat ze bijvoorbeeld heel vriendelijk na een minuut uit gaan, wat rampzalig kan zijn bij het ‘doorwegen’. Een andere ging spontaan aan, waardoor de knoopcelbatterijen leeg waren de volgende keer dat je ‘m wilde gebruiken.

Deze weegschaal had, zoals ik al schreef, volledig kostengereduceerde elektronica, wat betekende dat ik er niets mee kon. Echter de weegcel1 was nog redelijk standaard. En laat het nou zo zijn dat ik nog een brugmeetdingetje liggen en nog wel een displaytje en iets dat daar slim tussen kan zitten.

Zoals hij nu is, lost hij al twee dingen op. Ten eerste geeft het display licht en dus kun je het aflezen ook als daar (zoals in de foto) een grote mengkom op staat. En hij heeft een snelle grove uitlezing (voor meel bijvoorbeeld) en een langzamere voor  zout of gedroogde gist. De snelle is veel sneller dan hoe de oude was, de langzame tien keer zo nauwkeurig.

Houdt het hier op? Nee vast niet, toen ik U uitzwaaide vanochtend had ze al ideeën, als u bakt wordt u jaloers, ik voorspel het nu al.

Notes:

  1. Engels Load Cell, in het Nederlands ook wel drukdoos