KrakLog

Panta Rhei

Geld moet stromen1 en liefst de goede kant op. Ik ben niet dol op administratie, dus als ik het eens in de twee maanden kan doen, ben ik gelukkig. Dat betekent dat ik van één van mijn maandelijkse betalingen, net een herinnering krijg2 en dan doe ik weer een rondje. Works almost all the time.

Als zelfstandige (die geen rolletjes drop verkoopt) zijn mijn inkomende posten wat grillig verdeeld in het jaar en kán het voorkomen dat ik heel tijdelijk een low water mark tegen kom op mijn zakelijke rekening3 en dan kán het zijn dat er geld naar mijn bedrijf tóé moet, in plaats van dat het er vandaan komt. De technische term daarvoor is onwenselijk.

Kom ik terug van vakantie, krijg ik een tip over een gaaf nieuw apparaat dat eindelijk leverbaar is, ik antwoord dat mijn low water mark in zicht is, dus dat die investering even moet wachten, hoe cool en gaaf ook. Bovendien liggen er twee B.E.’s4 en u weet, die maak je altijd in de verkeerde volgorde open. De eerste was vriendelijk en gaf mij te veel betaald geld terug, orde grootte van cool en gaaf ding, hee leuk! De tweede vordert natuurlijk een even groot bedrag terug voor iets anders. Het is net de zee, die geeft en neemt ook5 er staat altijd zo’n waarschuwing bij dat ze dingen verrekenen met andere dingen en ik hoop dan altijd dat ze dat maar doen, dat scheelt werk.

Ik inloggen om wat andere dingen te betalen en te kijken hoe laag het water staat, blijkt mee te vallen, goh, dat had ik niet verwacht, fijn, hm, nou, mooi. Ik blader even terug, blijken ze het deze keer niet verrekend te hebben en aapt mijn administratie de natuur na. Heel droog allemaal, gelukkig is er geen sproeiverbod.

Notes:

  1. Ik weet dat het geld moet rollen was, maar muntgeld hebben we het al lang niet meer over, dat is er alleen nog voor de kluisjes in musea
  2. Automatisch, ik ga er tenminste niet van uit dat iemand dat elke maand met de hand langs loopt en uit gaat zitten typen
  3. Maakt u zich geen zorgen, dit is normal practice
  4. Trigger warning: blauwe enveloppen
  5. Of ze voortklotst in eindeloze deining weet ik niet, noch of zij levend Schoon is en zich-zelve niet kent.