KrakLog

Ogen (of alles is doorzichtig)

Ik geloof dat ik op de middelbare school hooguit één keer een microscoop in handen gehad heb. Docent was geloof ik nogal, hoe zal ik het zeggen, zuinig op z’n1 spullen. Had ik dat vaker gedaan, dan was het me waarschijnlijk al veel eerder opgevallen: alles dat je van heeeeeel dichtbij bekijkt is doorzichtig. Vingers zijn doorzichtig, insecten zijn doorzichtig, arachniden  zijn doorzichtig, zelfs mijn opbouw naar  een woordspeling is doorzichtig. Dat wist ik inmiddels, want ik heb sinds de middelbare school al wel een paar jaar gehad om  daar achter te komen.

Wat ik niet wist is dat er insecten zijn die iets hebben wat wel heel veel lijkt op een oogbol. Weer wat geleerd, nu nog een keer3 kijken of dat ook echt zo is.

Notes:

  1. De school z’n2
  2. En inderdaad, niemand komt er meer aan (Rabobankreclame van ooit)
  3. Nu bijvoorbeeld, oh nee, toch niet4
  4. Veel leuker om het te laten liggen voor het commentariaat die dat misschien gewoon wel paraat heeft…
  • Irene zei: Wel, waar zouden ze anders mee kijken. Niet dat ik er verstand van heb. Insecten hebben toch vaak samengestelde ogen?