KrakLog

Lepeltje lepeltje aan de wand

Er zou een standaard voor moeten zijn. Vakantieonderkomens zouden hun bedden moeten laten testen en van een label voorzien. Zeg maar van D tot A++++, waarbij A++++ een Hästensbed is en D zo’n veldbedje die je met van die beugeltjes in elkaar moet zetten, le-vensgevaarlijk. Het bed is namelijk (naast de waterdichte overkapping) het belangrijkste ding in een appartement. Er voor het gemak van uitgaande dat je voornamelijk de hort op gaat (de keuken, douche en eettafel (u ziet dat ik de zithoek oversla) zijn ook van belang, maar dit gaat nu even over het bed). Dus of je nou een heerlijke boxspring hebt of een doorgezakte spiraal, dat maakt nogal uit. En of je twee eenpersoonsbedden hebt met gleuf en harde rand tussenin of een tweepersoonsbed, het maakt allemaal nogal uit. Zeker als je niet heel erg op jezelf bent in je slaapgewoontes, want met z’n tweeën op een eenpersoonsbed, ik raad het niemand aan.

Aan de andere kant kun je dan voorkomen dat je in een beter bed komt te slapen dan thuis. Zo hadden we ooit in een hotel een Hästensbed en dan wil je dus eigenlijk niet meer naar huis.

U begrijpt dat dit een poging is om Hästens zo gek te krijgen dat ze me een bed aanbieden, althans dat zie ik nu ik het stukje teruglees. Ik houd u, zoals (ik) altijd (beloof) op de hoogte….