KrakLog

Lelijk oud is niet eh, lelijk

Ik denk altijd, als je iets neergezet hebt, dan moet je er ook maar mee leren leven. Slopen is vaak nergens voor nodig, zeker als je er niks mooiers voor terug zet. Maar waar ik heeeeeel erg laat achter kwam, is dat de jaren zeventig stationshal er gewoon nog is. Echt nooit gezien. Waarschijnlijk te jong toen de vorige pimpronde er kwam, maar het beton en hout ding staat er dus gewoon nog. Buitenkant mooi gevormd beton, binnen bekleed met hout. Veel minder lelijk dan ik het mij herinneren zou als ik dit niet net gezien had. Kijk, dit is de binnenkant:

P1400886

Valt niet tegen he? Ik bedoel, wat daarvoor was was waarschijnlijk fraaier, maar dit was ook niet slecht.

P.S. Ik ben dus niet gek. Na dit deel zijn er nog TWEE uitbreidingen van de stationshal geweest:

Eindjaren 80 werd het station nogmaals uitgebreid onder leiding van architect H.C.H. Reijnders: de stationshal werd vergroot, zodat deze voortaan alle sporen overspande. Deze vernieuwde stationshal werd geopend op 28 april 1989. In de periode 1993 tot 1996 werd deze stationshal opnieuw uitgebreid vanwege de aanleg van het nieuwe perroneiland 18/19 ten behoeve van de groei van het reizigersverkeer.

Zegt Wikipedia, en daar ben ik maar wat blij mee. Einde P.S.