KrakLog

Laat me je studenten zien!

Hoe

meer regels je maakt, hoe meer fouten er gemaakt kunnen worden. Als alles goed is is namelijk alles goed en bestaan fouten niet. Geen speld tussen te krijgen, probeer maar eens1. Zo zijn er talen waar je spaties mag strooien waar je maar wilt. Dat dingen daardoor ambigu worden boeit ze niet. Dat is dan aan de creativiteit van de gebruiker van die taal om netjes omheen te werken. Wat ze zichzelf daarmee ontnemen is de vreugde die de taalfout oplevert. Ik ben geen taalpuritein2 en als ik moe ben is correcte spelling het eerste dat sneuvelt3, maar niemand ontzegt me het recht om te gniffelen om bordjes of menukaarten met extra gratis spatie’s4. Zo zag ik een bordje bij een stomerij (en ik heb er geen foto van gemaakt, jammer de pammer) met de fijne tekst:

OP VERTOON VAN STUDENTEN PAS 20% KORTING.

– Wanneer krijg ik 20% korting

– Dat krijg je pas op vertoon van studenten.

– Is twee genoeg

– Prima

Notes:

  1. Doe maar niet, is helemaal niet leuk
  2. noch puritein op om het even welk gebied voor zover ik me nu zo uit mijn hoofd even kan bedenken.
  3. Ik ga dan eerst door een stadium van ij-verwarring. Daarna gaat het snel bergafwaards
  4. En andere fijne taaldingen die een menukaart kan bieden.
  • Irene zei: Hahaha. Een eats shoots and leaves gevalletje. Bergafwaarts bergafwaards. Allebei plausibel.
  • yak zei: Haha, die is ook fijn ja.