KrakLog

Kolombo

Ik mag zo af en toe wel eens knutsen. En bij het knutsen is er nog wel eens zo’n punt dat er materiaal zit op een plek waar het weg moet. Vaak is het dan vooral een cylinder van een bepaalde diameter die weg moet. De boor is daarvoor een buitengewoon geschikt instrument om dergelijk gaatjes 1 te maken.

Nu heb ik altijd uit de hand geboord, daarbij regelmatig letterlijk delen uit mijn hand verwijderen door vastslaande boren en rondtollende werkstukjes. Maar een kolomboorkopen: ho maar. Want duur, groot en ik doe het al die tijd al zonder. Nou, nu mooi niet meer! Ik heb voor een prikkie een best wel voldoende goeie boor gekocht. Als je ‘m elke dag 8 uur gebruikt houdt hij het ws. een week uit, maar zoals afgelopen zaterdag gebruik ik ‘m voor twee gaatjes die ik anders niet had kunnen boren en nu kan ik mijn afzuigkap ook weer uit zetten.

Als je op zoek gaat naar een kolomboor kun je trouwens flink lachen, want geen enkele spellingscorrectie kent namelijk het woord kolomboor en maakt er klopboor van. Als er twee dingen zijn die je niet moet verwisselen zijn het die twee wel, als het gaat om het boren van gaatjes dan wel he?

Notes:

  1. Zo heten die met een de juiste technische naam