KrakLog

Koffiepauze, maar dan anders

U weet, of zou kunnen weten, dat mijn definitie van ziek is dat je niet meer kunt lezen. Zolang ik nog kan lezen, kan ik werken. Maar er is een voorstadium. Dat voorstadium geldt alleen voor verkoudheden en griepen. Dat voorstadium bestaat eruit dat koffie verkeerd valt1. Dat je na een kop koffie (of soms zelfs tijdens al) denkt, nou, die koffie valt verkeerd. Dat je denkt, ik ben nog niet misselijk, maar ik heb niet heel veel extra nodig om dat wel te worden. Meh, bleh en yakkie (ja zelfs dat). Dan las ik een koffiepauze in, maar dan anders dus. Geen koffie. Dat is de definitie van het voorstadium van ziek, Meh, bleh en yakkie, en even geen koffie. Sielig he?

Notes:

  1. Oeps, ik zie hem nu pas. Laat ik het even groeperen: dat koffie (verkeerd valt) en niet (koffie verkeerd) valt. Ik ben namelijk nog redelijk stabiel en laat zelden iets vallen. Toch een beetje brak misschien? Koffie zou me goed doen, maar ja…
  • Edwinek zei: Oei! Dan is de bierpauze ook niet ver weg...
  • yak zei: Doorgaans valt bier al eerder af dan koffie. De toetsingsfrequentie van koffie ligt (en ik ben blij dat ik dat kan melden) significant hoger dan die van bier...