KrakLog

Is dit een vrouwtje, of een mannetjesputter?

Ik heb tegenwoordig een tuinvogelspiekbriefje. Ik had er naar willen linken, maar ik kan ‘m online niet vinden, destobeter dat ik ‘m op papier heb. Dit hier is bijvoorbeeld een putter. Belangrijk nieuw ontdekt feit met betrekking tot putters is: ze voelen dat je je camera opgehaald hebt en kruipen dan voltijd naar de achterkant van de pitten- of pindazak. Heb een hele serie foto’s van z’n/d’r bips. Een paar van z’n/d’r koppie onder de zak pindae. En uiteindelijk dan eentje waarbij je de neiging hebt om de foto te draaien, maar dat ziet er ook niet uit.

Kort en goed, we hebben dus een putter in de tuin en ik weet dat het een putter is, tenzij u zegt: welnee joh, dat is heul geen putter nie! Dan hebben we iets anders in de tuin en dat is dan ook bijzonder. Bijna even bijzonder als dat ik nu redelijk zeker denk te weten dat het een putter is.

Ik zal niet afsluiten met de opmerking dat ik er uitgeput van ben…

Nee, ik ga gewoon nog even door want wat blijkt? Je koopt een camera, je koopt een teletoeter, onderhoudt het. Zorgt dat het UV filter schoon is enzo. Maar als je dan een foto door het keukendeurraam maakt is het toch jammer dat je die ramen al zeker twee jaar niet gezeemd hebt. Je kunt het niet op het laatste moment doen, want dan is je putter weg. Humpf, neig je dan te denken (ik althans).

  • aargh zei: Van mijn moeder moet ik distelvink zeggen, zij vindt puttertje een rare nepnaam, moderne apekool. Van Hans Dorrestijn moeten puttertjes gewoon puttertjes blijven, en niet op lompe wijze 'putters' genoemd worden zoals de nieuwste vogelgidsen dicteren. Ik zit dichter bij Hans qua leeftijd, dus ik zeg puttertje. Wat mij wel verbaast is dat jij er één (M/V) hebt, hier komen ze momenteel steeds in troepen voorbij, vijftig puttertjes haastig peuterend in het gras en hoep, met z'n vijftigen naar de volgende straat. Zo, en nu je ramen wassen!
  • Simone zei: Wat hangt het Distelvinkje daar leuk op z'n kop in buikstand aan de pinda's...goed gelukt!
  • Irene zei: O kijk, een schitterend acrobatisch vogeltje met rode en gele vlekken.
  • Yak zei: @aargh & @Simone oh, wat leuk, is dat het zelfde? Distelvinkje, tsjee. @aargh, dit is een enge stadstuin, dat ik er eentje heb is al een wonder. @Irene, ja die taxonomie hield ik ook altijd aan, heb nu alleen geen excuus meer om dit een rood-gele pietewiet te noemen