KrakLog

In ontwikkeling: Erika

Als u mijn gezeur over toetsenborden zat bent moet u dat gewoon zelf weten  hoor. Ik verplicht u tot niets. Dit stukje gaat dus weer over toetsenborden. En over distraction free writing1, de heilige graal van, hoe zal ik het zeggen, het schrijven? Anyway, ik ben een nieuw toetsenbord aan het maken, eentje alleen bedoeld om creatief schrijfwerk op te doen2. Het gaat maar 33 3 toetsjes krijgen en ziet er ongeveer zo uit als afgebeeld.

We noemen haar Erika, naar mijn oude schrijfmachine. De vraag die u natuurlijk op de lippen brandt is: kun je daar alles mee wat je ook met een ander toetsenbord kunt? Het antwoord is: nee natuurlijk niet, tenminste niet eenvoudig. Het idee daarachter is dat je die dingen dan misschien6 niet zo snel meer wilt doen. Vooralsnog vermaak ik mij best, hihi.

Notes:

  1. Want laten we welwezen, er is nogal wat afleiding, altijd al geweest hoor, u zou de dingen die ik  op een oude schrijfmachine geschreven heb moeten lezen, poh!
  2. In want of better word.
  3. Heeft u geteld en bent u maar tot 32 gekomen? Heel goed, maar onder de spatiebalk zitten twee toetsen. Als je in het midden drukt heb je allebei de toetsen te pakken en is er sprake van een spatie. Druk je vooral links heb je magische dingen tot je beschikking en druk je vooral rechts kun je nog veel meer. Zo kun je met rechtse spatiebalkdeel en R4 en andere ongein. Is dat dan niet heel ingewikkeld? Mijn ervaring met dit soort dingen is dat je wat handig is, snel aanwent5 en dat wat niet handig is, vanzelf ongebruikt blijft. Mogelijk is dat het hele toetsenbordje, maar dan zijn we wel weer wijzer geworden toch?
  4. Een voetnoot invoegen
  5. En dus aanwendt
  6. Dat is nog even spannend natuurlijk
  • Edwinek zei: Het is eigenlijk ook wel een beetje vreemd als je je tijdens het schrijven laat afleiden door de aanwezigheid van bepaalde snode tekens op het toetsenbord.
  • yak zei: Nu we het daar toch over hebben, waar zit bij jou de #?