KrakLog

Ik wist niet dat ik het niet wist

Toch weer even kort over toetsenborden. Als dat niks voor u is, slaat u vandaag gewoon nog een keertje over. Sorry. Ik zal er een foto van Sieb bij doen om het goed te maken.

Maar goed, waar het stukje dus echt over gaat is de versprongen layout van een standaard toetsenbord. Dat heeft geen enkele andere reden dan dat dat is wat we gewend zijn. Wat bij het qwerty-verhaal niet klopt1, is dus wel waar als het gaat om de scheve rijen toetsen. Dus dat de X niet recht onder de A zit en de Q er niet recht boven. Dat heeft dus wél een mechanische oorsprong, want zo werden de stangetjes, op weg naar de hamertjes, tussen elkaar gevoegd. Nooooooit bij stilgestaan. Omdat we dat zo gewend zijn, zijn alle toetsenborden zo3

Notes:

  1. Dat het de slechtste layout is om te voorkomen dat je te snel tiept zodat de armpjes vastlopen, dat is dus onzin. Veel hervertelde onzin, maar onzin non de les2
  2. Die had je vroeger op katholieke scholen
  3. Alle toetsenborden? Nee, een kleine groep toetsenborden blijft dapper weerstand bieden…4
  4. U begrijpt dat ik dat uit wil proberen, alleen is het de vraag of je er aan kunt wennen en als je er aan went, of je dan kunt heen en weren. Als je daar over denkt je te kunnen informeren op internet, dan kom je bedrogen uit. Er wordt meer naar gevraagd, dan dat er goedgelijkende antwoorden zijn. Ik moet nog even kijken of ik u op de hoogte ga houden, want ik zit niet ver van een nieuw non-toetsenborden-beding denk ik zo
  • Irene zei: Haha, noot 1 en 2. Non de ju, die heb je nu nog, soms.