KrakLog

Hoe zit het eigenlijk met wurmpjes?

Vroeger kreeg ik, als mijn moeder gehakt maakte, een stukje rauw gehakt. En als ik mee mocht helpen met het maken van gehaktballen, dan was er grote kans dat er ineens één bal minder uit het pond ging dan anders. Daar kreeg je dan wormen van, of wurmpjes. Ik kan me niets herinneren van dat ik ooit wurrumpjes gehad heb, maar dat was wel altijd het verhaal. Vaste prik.

Nu dacht ik ineens, is het zo dat met de megastallen het gedaan is met de wormpjes? Zijn moderne koeien zo steriel dat je kunt zeggen dat er geen worm meer in zicht is, al zou je dat wilen? Moet je voor wurmpjesgehakt echt naar biologisch vlees uitwijken? In het laatste geval is dat natuurlijk toe te juichen! Wilt u weer gewoon wurrempjes: koop biologisch gehakt! Deze slogan mogen ze gewoon gebruiken, helemaal gratis.