KrakLog

Hoe ánders!

20120929-090425.jpg

Eigenlijk is dit een stukje over hijp1 en rage2 enzo. Films die het helemaal zijn, ook als het kunsthuisfilms zijn, ik ga er minstens maanden niet heen. Voordeel van dergelijke films is dat ze meestal vrij lang draaien en anders maar niet in de bioscoop. Zo heb ik vorige week voor het eerst bienvenue chez les ch’tis gezien, fijne film, maar in de hijpperiode had ik ‘m waarschijnlijk half zo goed gevonden.
Misschien was dat ook wel met de boegiewoegie dat ik het gewoon weigerde te bekijken uit vrees voor afknapping en had ik de (veronderstelde) ogen van iemand anders nodig om me er mee te verzoenen. En het is ook wel lastig voor iemand met een uitgebreid legoverleden om het schilderij fris te bekijken…

Notes:

  1. hype
  2. craze
  • aargh zei: Ja ik ken dat wel, net zo met boeken uit de toptien, maar beter niet aan beginnen. Als je ze jaren later bij de Slegte koopt heb je alleen met het boek zelf te maken en niet meer met de hype, dat leest plezieriger. Met films doe ik overigens het omgekeerde tegenwoordig, meteen op de eerste dag erheen. Ook al omdat bij onze favoriete bios de eerste voorstelling van nieuwe films voor half geld is. Dan is het best grappig om vervolgens te zien wat heel nederland ervan vindt.