KrakLog

Het zout der aarde

Ik heb de indruk dat steeds meer verpakkingen en advertenties, linea recta vanaf de juridische afdeling komen. Dat is tenminste de enige manier waarop ik de aperte onzin die er in staat kan verklaren. De consensus was dacht ik, dat we met z’n allen best wel iets minder zout tot ons zouden kunnen nemen en dus leek me de zoutpropaganda op het pak zout een beetje overdreven of in ieder geval wat ongepast.
Het pak was leeg (over gedaan in de bus, want een pak dat is raar), ik sloeg het plat en las een aanbeveling om zout in de koffie te doen. Zout in de koffie! Maakte ze daar nou een 1 april grap? U weet wel van zout in de suikerpot. Maar nee, het leek bittere ernst1, zout in het koffiefilter! Ils sont fous, les commer├žants de sel.
Toch bleek de kop boven dit alles wel weer te kloppen. Ik had geen eierdoos bij me en zout blijkt inderdaad veelzijdiger dan je denkt.

Notes:

  1. En dat vraagt meer om suiker dan zout, al helpt het wel om het met een paar korrels te nemen.
  • Edwinek zei: Het zal misschien verbazing wekken, maar ik heb dit vaker gehoord. Zour schijnt de complementaire smaak van bitter te zijn. Dus suiker maakt koffie zoet, terwijl zout hem alleen maar minder bitter maakt. Nooit geprobeerd natuurlijk, mijn koffie is nooit bitter.
  • Edwinek zei: Zout, niet zour.