KrakLog

Het jurkje van Schoone Erika

Ik heb u niet zoveel lastig gevallen met Erika de laatste tijd, met name omdat u ‘t waarschijnlijk wel een beetje gezien had met al die toetsenborden. Ik denk dat ik het als lezer eigenlijk wel zat zou zijn geworden. Toch kom ik nog even op Schoone (voorheen Nette) Erika terug. Ze is af en fraai en heel fijn om op te typen. Ze moet nog een laagje olie ter afwerking (niet ter smering)1, maar verder is ze een feest. En omdat al haar toetsen en programmering ook op Clive aanwezig is, is het schakelen eigenlijk ook niet zo’n probleem. Sterker nog, omdat e.e.a. best wel een beetje logisch zit…

Sorry, ik laat me een beetje gaan. Het zou over haar jurkje gaan. En dan bedoel ik haar toetskapjes. Bedenk me ineens dat het dus haar kapsel is. Zou dat moeten veranderen hierboven, maar daar heb ik nu geen zin in. Haar kapsel dus. Ik heb speciaal voor haar fraaie blauwe toetsjes gekocht en die staan prachtig, maar ik heb ook de toetsjes van het toetsenbord waar ik iets van vijftien jaar op gewerkt heb die er op kunnen, die waar de veel gebruikte letters flink uitgesleten zijn. Vet retro allemaal en dat staat haar (naar mijn mening) erg erg fraai. Maar U zei tijdens het eten dat ze ‘t saai vond en dat die leuke kleurtjes haar beter stonden. En nu zit ik met een dilemma, wie gaat nou het kapsel van Schoone Erika bepalen, ben ik dat, is U dat, en wat heeft Erika zelf eigenlijk in te brengen, want wie is ze nou eigenlijk zelf?

Daar heb ik natuurlijk meteen het antwoord mee: we moeten het even de tijd geven. Ik moet haar beter leren kennen, en op een dag geeft ze zelf wel aan wat voor kapsel ze wil. Tot die tijd wisselen we het gewoon een beetje af, dan kan ze zelf ook een beetje een idee krijgen wat ze wil en merken wat misschien helemaal niets voor haar is een zich daar dan tegen afzetten.

Notes:

  1. Want ze tiept als een zonnetje