KrakLog

Het geluid van één typende hand

Toch weer even een toetsenbord dingetje. Sorry. Misschien moet ik er gewoon een dag voor instellen, toetsenbord zaterdag ofzo. Maar dit terzijde.

Ik was een beetje sneu. Ik dacht namelijk dat ik op het minimum gekomen was met toetsenborden. Dat ik op z’n extreemst was beland en dat het klaar zou zijn nu. Maar we kunnen nog verder gaan. Want waarom zou je altijd met twee handen moeten typen? Toegegeven, dat ben ik gewend en dat gaat best rap zo even hop, maar het hoeft niet natuurlijk. Dus heb ik een toetsenbordje gemaakt dat met één hand te gebruiken is. Natuurlijk zijn er al tal van pogingen door anderen gedaan om met één hand te kunnen typen en toetsenborden te maken waar je met één hand de snelheid kunt benaderen van een gewoon toetsenbord, maar ik ben niet heel erg gemotiveerd om dat te implementeren en al helemaal niet om daar op te moeten leren typen.

Dus heb ik het eenvoudig gehouden. Als je niks extra’s indrukt, is het ‘gewoon’1 de linker helft van van een toetsenbord. druk je de toets rechts onder in, dan krijg je de rechter helft. Hij is bedoeld om linkshandig te gebruiken, zodat je rechts vrij hebt om te muizen of schrijven ofzo. Het is dus afhankelijk van de tekst hoe snel dit werkt. Een linkshandig woord als fast2 of reverberates gaat als een razende. Maar woorden waarin dat afwisselt is het huilen met de pet op. Waar ik met twee handen op een goede dag makkelijk een woord of 74 per minuut haal, kwam ik in het gunstigste geval met linkshandig typen niet verder dan 12 woorden per minuut. Heel verdrietig. Experiment is denk ik dan ook ten einde. Maar wel leuk om geprobeerd te hebben.

Het meest frustrerende is dat ik een hele leuke naam verzonnen had, nee meer dat de naam zich als per ongelukke verspreking aandiende, maar ik weet hem niet. Mogelijk dat ik dat nog nalever. Tot die tijd zijn suggesties welkom3.

Notes:

  1. Air quotes
  2. In die zin dus een soort aptoniem
  3. Die suggesties zijn nog steeds heel erg welkom maar ik ben er wel achter gekomen wat het ookweer was. Omdat de toetsjes zo scheef zitten4 kwam ik op de naam Won, als in Wonkeyboard, einde bericht…
  4. Het zijn de verkeerde toetsjes voor de montagewijze, maar ik had niet het geduld om te wachten op de goede, dus dat komt mogelijk nog goed