KrakLog

Ga jij eens even netjes zeldzaam wezen! (1)

Stel, trouwdag1, wandeling A’damse waterleidingduinen, “OH, KIJK NOU DAN TOCH, FLAKBIJ, REEEEEEN2 .” Verkeerde lens bij mij, maar misschien laat het zich kieken, toch wel, nou, ja, zien thuis wel wat het wordt. Dichterbij, oh, nog een keer knip. Nog dichter, knip, klakkerdeklik. “Oh, dan komt er toch wel zo’n gevoel van, joh over je he?”, “Nou”

Twee paden verder: Meer reeën, veel meer reeën,  op het laatst konden we geen reeën meer zien, zoveel reeën zagen we, we snakten zelfs naar iets, hoe zal ik het zeggen, irreeëels. Kreeg bijna verlangens naar jachtgeweren. Reeën zijn enkel leuk als schaars. Een ‘jaarsfeestje met tien stukken taart is het op de een of andere manier niet. Pech.

Notes:

  1. 4 jaar, dank u
  2. Ik schrijf hier netjes reeën, terwijl ik in spreektaal gewoon herten zeg. Ik weet dat het fout is, maar wat is nou fout en goed als je daarmee het uitspreken van een trema kunt voorkomen
  • ton zei: "Een reetje" is ook duidelijk. Driewerf hoera overigens!
  • aargh zei: Reeen zijn de nieuwe konijnen zeg ik altijd maar. poe, vier jaar alweer, tijd vliegt. Gefeliciteerd en ga zo door :-)
  • Edwinek zei: Om je gerust te stellen (en even lekker pedant te zijn): volgens mij is dit een damhert. Dus eigenlijk had je gewoon gelijk, ad. noot 2.
  • Simone zei: Als elk stukje taart er weer anders uitziet en smaakt vind ik dat prima. Zo ook met damherten, als je goed kijkt zie je de verschillen en kun je toch genieten van veel herten tegelijk.