KrakLog

Frie es a burd

20121009-094759.jpg

Ik heb altijd al gezegd dat ik mezelf te kort deed door niet van vogels te houden, nee dat zeg ik verkeerd, door niet dol op vogels te zij, door niet zoveel te hebben met vogels. Als ik in het wild een zoogdiertje zie, ongeacht welk1 gaat mijn hart open en smelt ik tot een blobje van och owww en ah. Het jammere is dat het waarnemen van zoogdiertjes in het wild lastig is ten opzichte van het tegenkomen van, ik zeg maar wat, een meeuw of een drieteenstrandloper. Het zou ook niet prettig zijn als ik van elke duif in gallipoli zou geraken2 in een stad als Utrecht heb je dan geen leven meer.
Maar er is iets gaande, heeeeeel langzaam en een beetje zeker, sinds ze af en toe voor mijn lens langs schieten vind ik ze eens zo leuk, zeker voornoemde tenige strandtippelaars. Wie weet, zou ik een vogelaar in de dop zijn? Ik geef de schuld aan twitter, want zoals altijd tegenwoordig hebben de sosiale medija het gedaan!

Notes:

  1. let wel, het moet wel een zoogdierTJE zijn, en niet een loslopend wiesentrund of prlwitzkofskipaard zijn.
  2. is Irene wakker vraagt hij zich af
  • Irene zei: Jazeker, maar The Meaning of Liff zit in de opslag. Zelf heb ik dat juist wel als ik een prlwitzkofskipaard tegenkom maar bij vogels werkt het niet en dat wil ik graag zo houden. En tenslotte moest ik door dit stukje denken aan de vraag van het kassameisje van merel roze, die aan de Engelstalige klant vroeg: 'do you spare seagulls'.
  • yak zei: In de opslag!?!? U durft!
  • Irene zei: Ja, anders hadden we er de vloer van het huisje mee moeten plaveien. Maar geen nood: http://folk.uio.no/alied/TMoL.html
  • Irene zei: Trouwens, ik ken het toch vrijwel uit mijn hoofd.
  • yak zei: Ik lees alleen zo graag af en toe de beschrijving van Deeping St. Nicholas, of Hambledon, om dan weer even van binnen te huilen over het feit dat hij er niet meer is.
  • Simone zei: Zeemeeuwen staan er bij jou altijd opvallend goed op!Vanmiddag kwam ik tijdens een fijne wandeling zowaar nog een vosje tegen verscholen in het groen...wat een geluk!:-)
  • yak zei: Dankbare beestjes, meeuwen. Vosjes zijn nog niet mijn deel geworden, ik koester mijn uiltje maar. http://log.krak.nl/e2398/