KrakLog

Fladder eens van mens tot mens*

In mijn taxonomie zijn alle beestjes die een exoskelet van chitine1 insecten2 en ik noem een konijn onverschrokken een knaagdier3 maar wat blijkt nu, vlinders vinden het juist weer helemaal niet erg om insect genoemd te worden en schubvleugelig4 bovendien! Inmiddels is dit stukje volledig ontspoord en kan ik maar beter stoppen, dan komt u misschien nog aan de voetnoten toe.

* wie het herkenne, gniffele.

Notes:

  1. Ik word altijd blij van woorden die de spellingscontrole niet kent, maar wel goed zijn. Dit staat in schril contrast met mijn weigerachtigheid mij te verdiepen in de taxonomie van geleedpotigen
  2. En nee, als ze onder water leven vind ik dat niet, maar zoals u in de eerdere voetnoot kon lezen ben ik niet vrij van tegenstrijdigheden, sterker nog, ik word er blij van.
  3. Terwijl ik weet dat deze zich graag tot de lagomorpha gerekend zien, de snobs!
  4. Mijn hoofd laat Kapitein Haddock meteen de schildvleugelige variant uitroepen
  • Edwinek zei: Gniffel