KrakLog

Entropie

Ik kom er net achter dat ik zo ontzettend lang uit de lucht geweest ben (KrakLog dus) dat hij helemaal uit google verdwenen is. Ben heel benieuwd of hij wel weer opgepikt gaat worden. Ergens ook wel geruststellend, moet er toch niet aan denken dat dingen blijvend zijn. Er gaat iets geruststellends uit van verval. Niet als ik naar mijn buitenboel kijk zozeer als wel het idee dat alles uiteindelijk weer vervalt en verdwijnt wel geruststellend is.

Als ik in Antwerpen kom en zie dat er weer groots gebouwd, verbouwd of onherstelbaar verbeterd is, dat ik dan de zekerheid heb dat er in de komende twintig jaar niets meer aan gedaan word en het er over twee jaar al weer ouderwets Antwerps uit zal zien, met plakband, pijlen en afgebutste hoekjes.

Er zijn diverse fotoseries van gebieden waar (om suffe redenen) ineens geen mensen meer kunnen wonen (ontploffende kerncentrales, oorlogen, scheidingszones tussen ruziende landen) waar de natuur en het verval het weer claimen en overnemen. Allereerst wordt alles ondergescheten door vogels. En dan valt het uitelkaar. Precies zoals het hoort.

  • Irene zei: Een mooi einde, ook voor de mens. Eerst worden ondergescheten door vogels en dan uitelkaarvallen.
  • yak zei: Zo stel ik het mij ook voor. Blijkt dat niet door de begrafenisverzekering gedekt te worden. Zucht