KrakLog

Editlui

Er was een tijd, niet eens zo heel lang geleden dat ik bij correcties in mijn tekst of programmatuur1, zo min mogelijk letters weghaalde. Bijvoorbeeld, dat je als je ‘engeltje’ schrijft in plaats van ‘egeltje’ dat je dan loopt naar de ‘n’ en die weg haalt en niet heel ‘ngeltje’ backspeesen en ‘geltje’ er voor in de plaats typen. Of het gaat zelfs zo ver dat je een heel woord voor je uit blijft schuiven tot je het nodig hebt, want deleten is zonde. Ik merk dat ik niet zo zuinig meer ben. Misschien is het een teken dat de economie aantrekt, maar ik gooi letters of zelfs hele woorden, met het grootste gemak weg. Hoppeta! Er zijn er toch genoeg. Wat kan mij die letters schelen. Ik ben niet trots op mezelf, maar ik moet genadeloos eerlijk zijn, ik ben een letterverkwister geworden en editlui. There I’ve said it!

Notes:

  1. Mocht u een link zoeken naar de foto, die is er niet. Ik wil u wel belonen voor het lezen van de voetnoot door te vertellen dat de belichtingstijd hier 1,3 seconden was. Heeft u niets aan, begrijp ik.
  • irene zei: Zielebroeder! Ik typ tegenwoordig minder maar schuif toch nog geregeld een letterhoopje voor me uit tot het op is.