KrakLog

Vrouwenmantelzorgen

In het stukje tuinieren schreef ik over mijn nieuwe verantwoordelijkheid, het balkontuinieren. Het is tijd voor een kleine update, want van 19 mei naar 14 juni is bijna een maand en wat heb ik die maand ervaren en geleerd?
De belangrijkste conclusie is dat balkontuinieren, het zorgen voor de -tig planten in -tig potten, een erg bevredigende bezigheid is. Ik leer (zij het langzaam) de planten een beetje kennen (oh, kind, sta jij een beetje droog? Kom maar hoor, hier is het gietertje, oh, kun je daar zelf niet bij? Dan zal ik even gieten, is maar een grapje hoor, toetoetoet.) en het is fijn om te zien hoe blij ze zijn als je ze water hebt gegeven. Tuurlijk, ik gaf al regelmatig water, maar nu is het mijn pakkie an en er zijn pakkies die slechter kunnen zitten.

  • aargh zei: Deze mantel behoeft gelukkig niet al te veel zorg. Wel duidelijk grenzen aangeven, anders eigent ze zich gewoon ook het bitumen toe. Heeft ze al een naam?
  • yak zei: Eigenlijk jok ik 'n beetje met deze foto. Hij is namelijk al drie jaar oud en dus de vrouwenmantel drie jaar ouder. Ze maakt het heel goed, 't is echt een schat. Ze staat op 't noordbalkon en ze heeft net gebloeid, voor zover je dat bij vrouwenmantels zo kunt noemen. 't is te zeggen.