KrakLog

Bestralen

Dit is geen pannenkoek, maar de Maan.
Ik heb iets recht te zetten (zo hoorde ik) en dat moet ik dan ook maar even doen, want scheve dingen worden maar ten dele getolereerd op dit logje. Zeker als ze mogelijk additioneel verdriet veroorzaken. Ik schreef op 14 mei:

Of ga ik hier schrijven dat ze longkanker heeft in een ver gevorderd stadium en dat daar niets wezenlijks meer aan te doen is.

Naast dat daar natuurlijk een vraagteken achter gemoeten had, had er ook iets meer in moeten staan waar u wat aan heeft. Want dingen vertellen met een vraag is niet netjes, zeker omdat het nieuwe vragen oproept.
Nu sta ik voor de keuze om hier een uitgebreid verslag te doen van A.’s (hier voorheen bekend als Mw. Krak, maar door toegenomen intimiteit lezerspubliek thans A. dus) gezondheidstoestand en zou ik dus kunnen schrijven dat zij longkanker heeft in een ver gevorderd stadium, met uitzaaiïngen, zodat alleen palliatief behandeld kan worden (behouden en verhogen kwaliteit van leven) in tegenstelling tot curatief (ze wordt niet meer beter). Dat het verder heel goed met haar gaat, zowel lichamelijk als emotioneel en dat de belangrijkste klacht is dat ze benauwd is en geen ademreserve heeft.
Maar ik denk dat ik dat toch maar niet doe…

We zijn gisteren bij de afdeling radiotherapie van het UMC geweest voor een intake-gesprek, het is natuurlijk een eerste indruk, maar het lijkt erop dat daar mensen werken die een heel gerichte en licht vocatieve beroepskeuze gedaan hebben en dat is heel prettig.
Nu gaat bestralen met deeltjesversnellers en daar hebben ze d’r een hoop van daar. Ik geloof zelfs een stuk of acht. En deeltjesversnellers, vragen berekeningen, het verbaasde me dan ook niet dat ik deze foto kon maken. Dan zie je dat je in de handen van specialisten bent, omdat het in het niet valt bij wat de huisdokter gebruikt!

P.S. De foto aan het begin van mijn stukje is mijn zoveelste poging een foto van de Maan te maken, u ziet hoe droevig het lot, ik dacht eerst ook dat het een pannenkoek was.

  • Irene zei: Aha, rocket sience daar bij die radiotherapeuten. Met de maan als target. Ik dacht eerst even dat dat nu een uitzaaiing was (ik heb er nog nooit een gezien, kan ik ter verontschuldiging aanvoeren).
  • Irene zei: Oepsc. Rocket sCience. Dusc.
  • Marloes zei: Ja, met die titel dacht ik ook dat je een ingenieuze foto had gemaakt van een carcinogene cel oid. Zulke dingen gaan we dan denken he, als lezers zijnde. hopelijk vergeef je het me. :)
  • cockie zei: Ja ik moest daar ook weer erg om lachen! :-) Fijn om te horen dat het (betrekkelijk) goed gaat met Mw. A.
  • Edwinek zei: Niet alleen net een pannekoek (eventueel met modernistische tussen-n), maar ook nog eens eentje die trek geeft in meer. Een idee zou kunnen zijn een samenstelsel te maken van een verrekijkert (voor zover je die hebt) en een camera. Ging met camera en kaleidoscoop ook goed bij mij.