KrakLog

Elementair rekenen

Slopen

Ik was in december in Antwerpen. Dat doe ik ieder jaar met Edwinek en het is iedere keer weer een feest. Alleen gaat er financiëel nog wel eens iets mis en dat ligt aan mij.
Hoewel ik wiskundig redelijk onderlegd ben, is het elementair rekenwerk niet aan mij besteed, zeker als het om een zo oninteressant onderwerp gaat als geld. Zo gebeurde het dit jaar dat ik de treinkaartjes kocht. Treinkaartjes 1e klasse zijn boel veel duur, dus voor het verrekenen had ik voorgesteld dat E. de rest van de dag zou bekostigen. Nu eten we altijd frieten bij frituur no. 1 dus de kosten zitten hem in de, eh, hoe zal ik het zeggen, eh, bollekes.
Niets mis mee allemaal maar op het einde van de avond zat ik E. voor te rekenen dat we quitte waren. Hij had ongeveer evenveel uitgegeven als de kosten van één (in mijn beleving zijn) treinkaartje, dus dat was klaar.
Enige tijd later wees E. mij erop dat dit niet klopte, dat was blijkbaar op een moment dat ik er niet zo mee bezig was, maar toen ik vanochtend wakker werd stond het me ineens helder voor de geest. Tuurlijk, het klopt niet, we hadden véél meer bollekes moeten drinken om quitte te komen. Edwinek, ik stel voor dat we dat dit jaar maar in Antwerpen maar moeten inhalen ;o)

P.S. Ik hoop dat ze op de foto ook weer Kunstwerk(2) bedoelen

  • Edwinek zei: Zeker, deze onrechtvaardigheid moet worden rechtgetrokken! Dus, eh, dit jaar ik de reis en jij de Bollekes en fritten? Het alternatief is dat jij de reis weer betaalt en dat we dan heeeeeel veel Bollekes drinken...
  • jac zei: Ik ben er nog niet uit. Ik ben er nog niet uit. Mag ik er nog eventjes over nadenken?
  • Edwinek zei: Allee, goed. Pak er een Bolleke bij voor de smering der grijze cellekes