KrakLog

yak moet een stukje schrijven

Yak zit achter zijn klavier danwel sleutelbord wat beteuterd voor zich uit te kijken. Waarom? Omdat hij zoveel stukjes in zich heeft, maar hij is te moe om ze eruit te laten komen. Allemaal stukjes, hij weet zelfs welke stukjes, maar hij is te moe, d’r komt niks.
Geen goedlopende zin leidt naar iets wat het verhaal recht aan doet. Om toch te kauwen te geven wijs ik u op een taalfout in een eerder stukje, n.l. “Het lijdt geen twijfel”, want dat moet “het leidt geen twijfel zijn”. Als u me kunt vertellen waar de uitdrukking vandaan komt, wordt ik daar weer fit en vrolijk van. Dan kan ik ook weer stukjes schrijven over vieze toetsenborden en het waarom van de vieze negen, en waarom bijvoorbeeld de zes en met name de één zo schoon zijn. Tot die tijd, sukkel ik even verder. Ik kan u niet zeggen hoe het me spijt, misschien lijd ik wel twijfel?!?

  • Irene zei: En wel het commentariaat aan het werk zetten. Mooi hoor. Nu moest ik Van Dale erbij pakken omdat yak mij aan het twijfelen geleden heeft. Het "leidt", woohoohaha. Geloof hem niet mensen, hei mislijdt u!
  • aargh zei: Ik hoop toch niet dat dat afgeplakte uitzicht je een depressie gaat opleveren! Misschien even d'r uit?
  • R van InR zei: Dit is normaal Yak: gewoon bloggersblok. Na een dagje zaklopen op koninginnedag gaat alles weer beter.
  • yak zei: Ach, u lijdt mee, dat is mooi!
  • henriette zei: Het ei-ij verhaal is sowieso al moeilijk. Ik snap ook nooit of dat lange horizontaal of verticaal gezien is.
  • Zwart zei: Luister vooral naar de zelfbenoemde taalvirtuoos die 'ik wordt' sgreifd.