KrakLog

kleine yak hoorde het verkeerd

Als de mondegreen1 deze week toch gaat woekeren in weblogland2, laat ik dan even meewoekeren.
Jahoor, ik heb er ook één en het is nog een ingewikkelde ook, want als je als kind iets niet begrijpt maak je er gewoon een theorie omheen (doe ik nog, maar toen was ik kind). Ik hoorde:

Hei de schepselen neeheer, heihei de schepselen neer.

Waar bij Hei — neeheer kwam van het werkwoord neerheien, dat was duidelijk, maar wat moest ik met schepselen als pre-6-jarige. Nu woonde ik toen in Bodegraven en het wapen:


van Bodegraven stond achter op een luciferdoosjeshouder. Het was duidelijk, dit moesten wel de schepselen zijn, kon niet missen.
Tuurlijk heb ik dit eerder aan mensen verteld (hoop niet dat u nu verdrietig wordt, maar ik heb óók nog een sociaal leven) en die kwamen nog met andere leuke varianten, omdat ik het natuurlijk helemaal verkeerd uitlegde. Zij bedachten een nieuwe orde in het dierenrijk: de Heideschepselen. Dat die dan neheer gingen zou alleen verklaard kunnen worden uit die vreselijke konijnenfilm, Heatherbeings down.
Mocht iemand overigens in het bezit zijn van zo’n luciferdoosjeshouder: ik zou er een vermogen voor over hebben.

1=De echte Douglas Adams fan kan in het commentaarboxje een plaatsnaam noemen die een mondegreen is uit een stuk van Kees Haresap3
2=Zou een mooie naam zijn voor site: “Woekeren in weblogland”.
3=Wat weer een anagram is van een beroemd schrijver uit Dordrecht4
4=De wereld is nog niet klaar voor dit nieuws, maar als het gepubliceerd wordt, weet u dat u het hier het eerst las!

  • Marloes zei: Als ik mijn mondegreens zou uiteenzetten dan zijn we nog wel even bezig. Omgekeerd is spannender bij mij: welk liedtekst heb ik go├ęd gehoord? ;o)
  • Irene zei: Wat een eigenaardige gemeentewapen. Die schepselen zijn zo onmogelijk te gebruiken. En wie heeft er gaten in die hoed geknipt. Een Esscheriaanse gemeente, dat Messengerdigging. Ik mis hier een voetnoot waarin een en ander duidelijk wordt uitgelegd.