KrakLog

yak is ergens iets van een boeddhist

Ik had me geloof ik voorgenomen om geen religieuze dingen te schrijven op mijn logje, maar als ik dan zo’n fraai citaat tegenkom kan ik het niet laten toch even te knippen en te plakken:

Buddhism is a way of walking, a way of eating your Reece’s Pieces™, a
way of wiping your ass after you take a dump. It has nothing whatsoever
to do with any of the trappings of a usual religion or philosophy. The
moment Buddhism begins to resemble anything like any other religion in
the world, Buddhism loses all value.

Het citaat is van Brad Warner, het irritantste en arrogantste ventje dat ik ooit gelezen heb, maar ik vind hem wel leuk.
Maar eh, ben ik nou Boeddhist of niet? Te veel om te zeggen van niet, vrees ik.

  • Irene zei: Moet je per se iets zijn? Waarom niet gewoon Krak, of yak?
  • Marloes zei: een boeddhist zegt nooit dat-ie boeddhist is, want dan geef je immers ook aan dat iemand anders geen boeddhist is. :) Dat geeft zowel dualiteit als het idee dat je "iets" bent.
  • Marloes zei: trouwens, jij hebt wel eerder over "religie" geschreven, want jij hebt op het zentrum gezeten. ;)
  • aargh zei: Er zijn Boeddhisten, en er zijn mensen. Je zou geneigd zijn te denken dat de verzameling Boeddhisten een deelverzameling is van de verzameling mensen. Alle Boeddhisten hebben immers wel menselijke eigenschappen. Maar misschien hebben alle mensen ook wel ergens wat boeddhistische trekjes, dan vallen de verzamelingen samen. Maar als je het wat ruimer ziet is het misschien wel helemaal anders. Hebben koeien niet ook boeddhistische trekjes? En katten? Vormen alle mensen niet een deelverzameling van de enorme groep boeddhisten? Wat een gedenk op de zondagochtend!
  • yak zei: @Irene: Hebt natuurlijk helemaal gelijk. Als ik yak niet was dan kwam je hier niet ;-) @Marloes1: of, toevoeging, dat er ueberhaupt iets is ;-) @Marloes2: Klopt en hoewel ik het prettig zou vinden als iedereen eerst alle archieven door zou spitten voordat ze de laatste stukjes lezen (:-() vrees ik dat voor nieuwe lezers dit citaat een beetje uit de lucht komt vallen, vandaar het omliggende stukje. @aargh: Iets zegt me dat je kinderen een groot beroep doen aan je wiskundekennis ;-) Ik denk dat het uiteindelijke antwoord is dat we met z'n allen in een heeeele grote zak zitten die niet bestaat.
  • yak zei: Kan overigens al tijden geen echt verband vinden tussen de stukjes die ik schrijf en de hoeveelheid reacties die erop komen. Duidelijk is wel dat als het aan iets van een soort van religieachtigs raakt de reacties langer worden ;-)
  • aargh zei: Kinderen zijn inderdaad zeer inspirerend. En als je dan toch een onderzoekje doet naar het aantal en de lengte van de reacties, corrigeer je dan ook even de invloed van je eigen reacties?
  • yak zei: Heel scherp ;-)
  • Edwinek zei: OK, laat ik het dan maar vragen: hoe veeg je je kont af? Maar serieus, dit irritante ventje zegt dus dat de Boeddhisten van India, Thailand, Tibet, Nepal, Japan (en vele anderen) het allemaal verkeerd doen. En wat dacht u van: Buddhism is a way of being religious?
  • yak zei: Dat is inderdaad wat hij zegt ja, sterker nog, hij vindt zelfs de meeste andere Boeddhisten vaak niet zo geweldig bezig zijn. Irritant he? Toch mag ik hem wel...