KrakLog

yak droomt zich af

Ik was aan het slapen (nee yak, dan schrijf je ik sliep), maar werd langzaam een beetje wakker, ik droomde dat ik in de Libelle gedichten zat te lezen. Langzaam kreeg ik meer zeggenschap over mijn droom en keek mee hoe mijn ‘dromenmachientje’ Libelle gedichten aan het maken was.
Het grote verdriet is dat je niet wakker genoeg bent om ze te onthouden, maar oh, wat waren ze leuk en wat vond ik ze goed.
Nu knaagt de gedachte: was het echt zo goed, of sliep ik nog vast dat ik met alles tevreden was?

  • Irene zei: Gedichten in de Libelle? Dat lijkt mij eerder iets voor een nachtmerrie.
  • aargh zei: Blocnootje mee vannacht, je weet maar nooit.
  • yak zei: @Irene: Kan boeiend worden hoor, als je mijn dromendingetje er op loslaat. @aargh: Dat werkt helaas niet, want wat je voor briljants ook opschrijft 's nachts, de volgende ochtend is het op magische wijze veranderd in iets raars en onzinnigs. Geloof me, ik heb het geprobeerd...
  • Vryage zei: Ik kan heel veel in mijn dromen (echt) maar lezen lukt me op de een of andere manier niet. Het lukt me nooit om mijn gedachten er bij te houden.
  • Marloes zei: echt lezen in je dromen is idd erg knap, want dat lukt bijna niemand. Er komen dan bijvoorbeeld gaten in de tekst of de letters gaan verspringen, of als je even wegkijkt en je leest weer verder, dan staat er wat anders. Hetzelfde als met klok kijken: het is nooit dezelfde tijd als je in je dromen twee keer achter elkaar op een klok kijkt. Tot slot: je eigen handen goed zien of het licht aan doen in je dromen is ook een kunst op zich.