KrakLog

yak leest Little Quiff


Waarschijnlijk wist u het al: ik lees graag Kuifje, of heb ik er hier nooit iets over geschreven? Zou kunnen hoor.
Ik werd ergens vorige week uitgedaagd door Irene om een foto van de rugjes van de Kuifjes te plaatsen, dat was minder leuk dan dé foto te maken die er van de Kuifjes te maken zijn, ware het niet dat het technisch niet mogelijk was om het goed te doen (ja ik weet dat de foto onscherp is, maar daar gaat het nu niet om), de Kuifkundige ziet het onmiddelijk. Toch is het niet mijn schuld.
Wat ik leuk vind aan Kuifje? Ik hoop dat ik hiermee de echte Kuifje liefhebber niet al te zeer kwets, maar wat mij het meeste trekt in de Kuifje-boeken is dat ze zo slecht zijn. Eigenlijk dezelfde aantrekkingskracht die Sherlock Holmes (in de boeken dan) heeft. Ik denk dat Hergé zich gevleid zou hebben gevoeld. Naar ik begrepen heb zijn ze ook beiden aan het einde van hun leven in de zweef terecht gekomen en dan heb ik het niet over de kermisattractie.
Nu schijnt het een kwestie van wachten te zijn tot de erven Hergé en Casterman mij aan gaan klagen omdat ik een foto van Kuifjes op mijn logje heb staan. Tot die tijd staat hij er! Hop zou een ander stripfiguur zeggen.

  • Irene zei: Als je nu de lezer aanspoort om naar de winkel te gaan en al deze Kuifjes aan te schaffen. Dat lijkt mij een goede indekking tegen Hergés advocaten. Alleen de rugjes op de foto zetten had idd niet zo'n mooi beeld opgeleverd. Wat de titel betreft, zelf denk ik ook weleens aan "Keubchen", als ik een Duitse versie zie ;-)
  • V@nM@n zei: Wij hebben destijds de hele verzameling van Kuifje via lekturama besteld. Fijn ingebonden, maar toch ook alweer gedeeltelijk stuk gelezen.
  • yak zei: @irene: Het schijnt dat de weblogs die Schnappi op hun site hadden staan (en daarmee het succes van het liedje verzekerd hebben), toch een naheffing hebben gehad. @V@anM@an: had vanuit kinderjaren één exemplaar (is zelfs op deze foto te zien, de zeven kristallen bollen). Overstappen op lekturama was dus uitgesloten. Heb zo'n jaar of tien geleden mijn verzameling compleet gemaakt, inclusief de eerste en wel erg foute, delen.
  • Irene zei: Ach, fout, fout. Die albums geven een tijdsbeeld, moet je maar denken. Zo dacht men in Europa (althans België, althans katholiek Brussel) in de jaren '20 en daarna, over de rest van de wereld. Daar kunnen wij ons nu aan spiegelen. V@nM@n ook al! We kunnen wel een club oprichten. De Kuifjebezittende kattenliefhebbers. Of een andere, even pakkende benaming ;-)