KrakLog

hoe yak ‘in de kat’ kwam

Ter ere van de weblog-katten-dag:
Ik heb u wel eens geschreven over mijn cavieja en dat ik verder in mijn kinderjaren geen huisdieren heb gehad, genoeg over mijn jeugd.
Maar ik heb u nog nooit verteld hoe die jeugd afliep, ik Mw. Krak leerde kennen en ik ingewijd werd in de wereld die poesendienaarschap heet.
Ik kende Mw. Krak van buiten de deur en was nog nimmer bij haar thuis geweest, noch was zij ooit bij mij geweest. In dat opzicht kende we elkaar dus nog niet. Tot daar een einde aan kwam, want ik kwam bij haar op visite (spannend he?).
Ik wist dat zij poesen had, maar ben niet zeker dat ik wist dat het er 4 (zegge vier) waren.  Een kleinvanstuk-katertje, zijn kleinzoon-maar-dan-wel-zes-maten-groter, een schildpaddenpoes-met-vermoedelijk-ergens-iets-siamezenbloed-want-erg-spraakzaam (die mij verwelkomde met een luidkeels Mew, mrew, mewrewew!) en een heeeeuuul maf oud dametje dat naar verluid van baby af aan een heeeeuuul maf oud dametje was.
Zo’n twee en een halve maand later (ik raad het niemand aan maar bij ons ging het erg goed), waren het ook mijn poesen en was ik volledig opgeleid in het dienen van de feline-huiseigenaren.
Hoe het verder ging? De poesen werden respectievelijk 18.5, 13, 18 en 18.5, veel tranen, nieuwe poes (werd 19), nieuwe poes (ligt zich nu aan het voeteneinde te wassen), nieuwe poes (werd 19), nieuwe poes (ligt in de kamer te slapen) en het laatste weet u, een nieuw katertje.
Eén ding heb ik echt moeten leren en dat is het omgaan met het verlies van iets/iemand (want poespersoon) dat/die je zo dierbaar is en met wie je zoveel gedeeld hebt. Het voor-en-nadeel is dat je er ervaring in krijgt.
De balans van 16 jaar poesen? Ik kan me geen (aangenaam) leven zonder voorstellen.

 • Marloes zei: zucht..
 • V@nM@n zei: Nee, een leven zonder katten kan ik me ook niet voorstellen... Wij hebben er nu weer twee, Macey en Daisy, twee echte ondeugde katten....
 • henriette zei: Bij mij is het gewoon pasen i.p.v. weblog-katten-dag. Valt dat samen?
 • yak zei: Ah, dit jaar wel. Moet maar even kijken bij http://www.serendips.org/?file=040328
 • Irene zei: En morgen geen derde paasdag, dat kon er niet af, maar wel Tweede Katten-in-Weblogsdag gelukkig.
 • Branwen zei: Ben al vanaf mijn 6e 'in de kat'. En heb er nog lang geen genoeg van.
 • aargh zei: Een leven zonder kat is ook onmogelijk, die kat komt gewoon vanzelf. Waar je ook gaat wonen, niets tegen te doen.
 • Moniekie zei: leve de kattenlogdag!
 • R van InR zei: Elke zichzelf-respecterende weblogger heeft een poes. Dat is gewoon zo. En zo hoort het ook.
 • yak zei: Goh, dus nu hoef ik me alleen nog te zelfrespecteren om een echte weblogger te worden ;-)
 • marian zei: Moet er ook niet aan denken... een leven zonder katten. Vandaag echter wel weer zo'n dag van waar-ben-ik-aan-begonnen. De jongste net weggebracht voor castratie, het is (met 8 poezen in totaal) niet iets waar ik aan kan wennen. nog 4 uur en 40 minuten, dan mag ik haar weer halen!