KrakLog

yak is blij met bleek

Pratjset
Ik mag graag mijn ogen heen en weer bewegen onder het verzamelen van letters, lettergrepen, woordbeelden en interpunctie, met als doel de semantiek van e.e.a. te achterhalen tot algemeen genoegen.
Dat wil zeggen, ik lees wel eens wat en dat dus met plezier. U had al kunnen lezen dat ik een Adams lezerd ben, maar gezien de beperkte (en inmiddels op noodlottige wijze beëindigde) productie van Adams, is er behoefte aan meer.
Dat meer vind ik onder andere bij Terry Pratchett en ik heb danook een plankje vol met de pockets (want als ik begin met pockets uit een reeks, dan wil ik ook alleen de pockets, wat betekent dat ik moet wachten tot de pocket uitkomt voordat ik het boek kan lezen, waarmee ik mijn geduld weer kan trainen).
Pratchett is leuk, maar Josh Kirby (god hebbe zijn ziel), de omslagillustrator van het gros van de boeken werkte nogal, hoe zal ik het zeggen, kleurig en in een serieuze boekenkast is dat even wennen.
Wie komt ons daar te hulp? De winterzon. Want in de winter staat dat rijtje boeken in de zon. Het is waarschijnlijk goedkope druk en de rugjes zijn inmiddels bijna zwart/wit, sterker nog, van een paar van de boeken is de titel alleen nog leesbaar als je heel goed kijkt.
Oh en ik zie net dat dit stukje 900 is, hup, op naar de duizend!

  • Irene zei: Toen ik nog forensde en die boeken mee de trein in nam, kaftte ik ze. Met een Kirby-omslag wil je immers nog niet dood worden aangetroffen. En idd, wie een pocket kan krijgen, gaat natuurlijk geen hardback aanschaffen. Een pocket mag bijvoorbeeld ongestraft eens in bad vallen (mijn rijtje ziet er dan ook kleuriger maar ook veel bobbeliger uit). Het wachten is nu op de pocketeditie van Going Postal. Altijd prettig om er eentje nog niet gelezen te hebben. Straks lekker mee op de roodpluchen bank in ernstige boudoirstijl!
  • yak zei: Heb ook wel eens boek gekaft, maar Mw. Krak attendeerde mij erop dat mensen dan vermoeden dat je iets nog veel ergers aan het lezen bent. Barbara Cartland of Mulisch ;-)
  • Edwinek zei: Hmmm, in het geval van Pratchett heb ik geen consistentieneigingen. Wel bij wat ik nieuw koop, dat is altijd de hardback, vooral omdat ik niet op de pocket wil wachten, maar ook omdat die na vaak lezen minder makkelijk uit elkaar vallen.
  • yak zei: Ach hoe fraai de pocket van het eerste deel van de Increasingly Inaccurately named Hitchhiker's Trilogy uiteenvalt. Het bewijst dat ik ook dingen kan stuklezen zonder mes.
  • Irene zei: Gij gaat mij nu toch niet vertellen dat ge ook nog mede-Mulisch-denigrator zijt...
  • yak zei: Lacht hardop...