KrakLog

yak en de iederwijs bouwvakkers

Las vandaag dat Iederwijs-onderwijs in opspraak is. Ik kan me sinds vandaag weer iets beter voorstellen waarom. Ik had al eens geschreven dat  het casco van onze flat wordt opgeknapt. Volgens mij heb ik zelfs laten vallen dat dat niet helemaal geweldig gaat, maar ik geloof dat we nu kunnen stellen dat we gewoon met een iederwijs-aannemer te maken hebben.
Elke ochtend komen ze bijeen en zegt de opzichter: “Jongens, waar hebben jullie vandaag nou eens zin in.” Nou, dat is spannend, want elke dag mogen ze weer helemaal zelf verzinnen wat ze willen doen en ze geven zelf aan waar ze aan toe zijn.
De ene dag zegt er iemand: “ik wil de voegen uitbikken”, een andere dag: “ik wil met de drukspuit spelen” en dat mag allemaal, want het is goed voor ze.
Vorige week was het regenachtig en had niemand zin om naar buiten te gaan. Toen had de opzichter een verrassing: “Jongens, weten jullie wat we gaan doen? We gaan lekker tekenen, we gaan papiertjes maken met NAT erop!” Eigenlijk is dat niet iederwijs, maar ze vonden het wel leuk. Het ene briefje werd nog mooier dan het andere. Met verschillende kleurtjes hadden ze, netjes met een lineaaltje de prachtigste briefjes gemaakt.
“Ja, maar nu moeten we ook wat gaan verven om ze te kunnen gebruiken!”, had toen een van de mannen gezegd.
“Nou, ik heb goed nieuws, want kijk eens wat ik hier heb?”
“Ooooohhh, schuurpapier!”
“Ja en daarna mogen jullie binnen gaan schilderen!”

Vandaag zag ik dat na het schilderen weer iemand zin had om het er weer af te schuren, maar ja, dat is iederwijs natuurlijk.
Ohja, eentje had het idee om eens flink de hogedrukspuit te richten op de ruiten, dat ze weer schoon werden. Helaas zitten daar gaatjes in, dus werd het binnen weer een beetje nat. Maar ja, correctie hoort niet bij iederwijs, dat is heel slecht voor ze…

 • yak zei: Wat vindt u overigens van mijn nieuwe vachtje?
 • Irene zei: Hoe spannend en goed geschreven en doordacht dit logje ook is, ik wou toch dat dit het logje van morgen maar alvast was... Fijn vachtje, wel.
 • Edwinek zei: Wo! Ik kende dat Iederwijs helemaal niet, maar het klinkt in eerste instantie als een grap, een jaren 70 parodie. Dat is het toch hoop ik ook? Toch? Aan de andere kant, er zijn tegenwoordig veel te veel hoogopgeleiden, dus misschien moeten we dat Iederwijs maar heel erg stimuleren. Maar nee, de ex leerlingen zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Moeten ze alleen nog een assistent hebben die voor ze leest, rekent en schrijft.
 • Edwinek zei: Mooi vaggie trouwens, maar de tekst-achtergrond mag wel iets lichter.
 • henriette zei: Iederwijs valt toch onder holistisch onderwijs? Hartsikke leuk, zolang je als gezin je hol niet uitkomt en maar blijft geloven in de goedheid van ieder mens.
 • henriette zei: PS. Een aannemer hoort autoritair te zijn, vind ik.
 • yak zei: Autoritair zijn ze alleen naar ons ;-)
 • yak zei: Zal tekstvacht verlichten!
 • yak zei: Tekstvak is verlicht...
 • ton zei: Maar wat moet je met schuurpapier als je alleen een garage hebt?
 • aargh zei: Leuk stel bouwvakkers. De mijne zijn heel anders, maar die bewaar ik voor morgen.