KrakLog

yak kijkt bij Pascal en gaat op zoek naar bookmarklets

Hoewel ik niet sta te jubelen bij acties als die van Stichting Lout (let op uw taal) om voor elke technokreet een Nederlansch alternatief te bedenken, heb ik wel moeite met het woord usability, je zult het me niet snel horen gebruiken. Vertaal het maar eens, vreselijk. Toch wil ik er nu een stukje over schrijven, maar dat ga ik dan doen zonder gebruik te maken van het woord. Dus u weet dat dit stukje gaat over usability.

Pascal heeft een nieuw uiterlijk gegeven aan zijn logje. Dat is zijn goed recht, hoewel het oude uiterlijk ook leuk was. Jammer genoeg heeft hij echter gekozen voor een zwarte achtergrond, wat ook zijn goed recht is, maar ik vind het zo naar lezen. Ook nu hij de tekstkleuren heeft aangepast.
Nu ben ik ook niet zo gelukkig met de leesbaarheid van de tekst op mijn logje dus ik ga ook weer eens een nieuwe look bedenken. Misschien gebaseerd op een Abessijnenthema, wie weet, da’s leuk voor B. als hij komt.

In de tussentijd kan ik u dit aanbevelen, het is een Zap Colors bookmarklet van deze site. Sleep het naar uw bookmarksbalkje en met een druk op de knop ziet iedere site er weer leesbaar uit. Zie het maar als ‘een stukje service van mij naar u toe’.

Naschrift: De bookmarklet zoals hij op deze pagina staat werkt niet, maar vanaf de oorspronkelijke pagina wel. Heb tijd noch zin om uit te zoeken waarom mijn linkje het niet doet 😉

  • pom zei: Dank! Wat een fijn tooltje.
  • yak zei: Het is, met maar een beetje overdrijven, een life-saver.
  • Irene zei: O geweldig. Hiermee kan ik de cheap effects van mijn eigen site, zoals brandende lonten, onklaar maken.
  • Irene zei: FF checken. Nee toch niet. Hij brandt nog. Hiermee is bewezen dat het toch geen cheap effect was :-)
  • yak zei: Dat komt omdat jouw cheap effects in een iframe staan. Zover gaat de service helaas niet..
  • Irene zei: Haha, gotcha.