KrakLog

yak en Mw. Krak gaan op kennismakingsbezoek

B.Ik ben niet bijgelovig. Maar op de een of andere manier heb ik er moeite mee om hem al op m’n logje te zetten, maar dit is em dan. We zijn bij hem op ziekenbezoek geweest, want hij is net geopereerd, wat ook betekent dat hij pas over een maandje bij ons komt wonen. Dat wordt een lange maand wachten…
Wij hebben nog nooit eerder een raskat gehad, dat komt onder meer omdat we alleen zielige poesen nemen, die we dan ontzieligen. Dat lukt meestal erg goed, dan worden ze een jaar of achtien/negentien en dan gaan ze dood wat ons weer heel verdrietig maakt.
Blijkbaar zijn raskatten zelden zielig, behalve deze dan, laat ik hem vast B. noemen, verder laten we z’n doopceel nog even ongelicht. Maar is het geen bjoetie?

Verder zult u misschien denken: “Jongen, wat zit je te knoeien met die foto!” Dan moet ik u een beetje gelijk geven, maar er zit een verhaal achter. Een wat technisch verhaal, dus dit is het punt om af te haken 😉
Misschien heb ik wel eens laten vallen dat ik voor het bewerken van foto’s The Gimp gebruik, werkt als een tierelier, kan er zélfs mee lezen en schrijven. Nu ben ik over gegaan naar versie 2.2 (versie daarvoor zal waarschijnlijk 2.1 geweest zijn). Veel verbeteringen waaronder eentje die ik eigenlijk al zo’n jaar of vijf op mijn verlanglijstje had staan.
Als je een uitsnede maakt van een foto, is die uitsnede vaak moeilijk te beoordelen voor dat je uiteindelijk knip zegt. Je kunt dan wel weer undoën maar dat is weer niet ‘traploos’. In de nieuwe versie van The Gimp is dat opgelost door het gebied buiten de uitsnede donker te maken. Niet helemaal zwart, maar donkerder. Tsja en dan kan ik het weer niet laten om dat één keer als effect te gebruiken bij een foto.

  • Irene zei: Mogen we al de groeten doen?
  • aargh zei: heel aandoenlijk, die gedrogeerde blik en dat kale plekje op de rechterpoot voor het infuusje. Wens hem beterschap.
  • yak zei: Groeten zijn zeer welkom, gedrogeerde blik, tsja, hij is zo'n drie weken geleden geopereerd, dus ik hoop dat drogatie al achter de rug is.