KrakLog

yak bakt brood en is verrast

Yak bakt brood
Ik heb een broodbakmachine te leen. Te leen? Ja te leen, want ik hoor altijd gruwelverhalen, over dat er geen fatsoenlijk brood mee te bakken is. Dus toen de situatie zich aanbood om er eentje te lenen: hop!
De eerste redenatie was: begin eenvoudig. Doe een witbrood, volgens het recept en kijk wat er van komt. Resultaat? Het lekkerste witbrood dat ik ooit gemaakt heb en zeker in de top vijf van alle witbroden die ik gegeten heb. Poging twee: volkorenbrood. Resultaat? Errug lekker, veel lekkerder eigenlijk dan de meeste broden die je in de winkel koopt.
Gebruik ik broodmixen daarvoor? Nee, gewoon meel, gedroogde gist, wat suiker, wat zout, wat water, klein beetje boter.
Problemen met rijzen? Nee.
Ik zal niet zeggen dat het mijn verdienste is dat het lukt, maar het lukt wel en het resultaat is dusdanig dat ik niet weet of ik deze machine wel terug ga geven 😉

  • Edwinek zei: Eén troost, ze kosten maar anderhalve scheet. Ik zal straks even kijken, twee collega's hebben er eentje gekocht (ieder eentje natuurlijk, en dezelfde) en die was heel goed getest. En beviel ze goed.
  • Irene zei: Merk? Merk?
  • yak zei: Het is een panasonic (klinkt als geluid: pana sonic). Het is een oud type, kan het opzoeken, maar daar moet ik de trap voor op. Als het belangrijk is wil ik dat wel doen. Inmiddels ook volkorenbroden gemaakt, prima spul. Geen broodmixen geprobeerd nog, maar vind dat ook niet zo interessant.
  • yak zei: Nascrift: had moeten zijn 'klinkt als brood: pana sonic'. Niet klinkt als geluid, want dat is onzin.
  • yak zei: Naschrift: had Naschrift moeten zijn. Niet nascrift, want dat is onzin.
  • Edwinek zei: Het eerdergenoemde model is de AFK BM 2, verkrijgbaar bij die Duitse goedkope-maar-niet-heus keten voor (de koers van scheten is blijkbaar gestegen) €44