KrakLog

Samen uit…

Het was laat. B. had K. ontmoet en daar de hele avond mee zitten praten. We zouden met z’n drieën oprijden richting N’gein. B. en K. waren iets eerder naar hun fietsen gegaan, maar ik ging ervan uit dat ze zouden wachten. Tot mijn verbazing zag ik ze in de verte wegrijden.
Snel fiets van slot, en sjezen. Ik had gedronken, niet veel, maar genoeg om te denken dat het veilig was om op de Oude Gracht te sjezen. Dom, dom1.
Aan de linkerkant van de Oude Gracht staan altijd auto’s geparkeerd en hoewel je niet verwacht dat daar om 3 uur in de nacht nog veel gebeurt, bleek sjezen bloedlink.
Vanachter een auto kwam een niet aangelijnd hondpersoon tevoorschijn, door mijn nevel van hijgpuf en ethanol zag ik dat het een pitbullige was, kortom “help!” Mijn snelheid was indrukwekkend en voordat de hond goed en wel doorhad wat hem en mij overkwam, reed ik over zijn gespierde nek (“kait”) en vloog ik door de lucht.
Ai, alternatieve aflopen schoten door mijn wazig hoofd. Nog voor ik kon besluiten wat de ergste en de minst erge waren kwam ik netjes op twee wielen terecht en reed ik rechtuit verder. Ik keek om en zag dat de baas van de hond, hem uitkafferde en niet boos naar mij keek. Bovendien leek de hond er niet veel van gemerkt te hebben, behalve dat hij even omgegooid was.

Laat ik eerlijk zijn, ik durfde niet goed terug te gaan en mijn snelheid had me al zeker 20 meter verder gebracht. Ik besloot door te rijden, mijn snelheid te minderen en B. en K. het lekker zelf uit te laten zoeken.

P.S. B. en K. zijn inderdaad bij elkaar geëindigd, goeie actie B.!

1= hoewel het verleidelijk is te denken dat ik scheel zag en langs de Dom kwam, was dit niet het geval.

  • Edwinek zei: Hmmm... Het feit dat pitbulligen onbreekbaar blijken is niet geruststellend.
  • jac zei: Ik denk dat het mij een hoop ellende gescheeld heeft...