KrakLog

Reparatio

Laat ik u vertellen van de doucheslang. Voor de upgrading van de badkamer hebben wij (tegen beter weten in) een klein jaar geleden zo’n alu-krul-douche-slang gekocht. Dat ziet er leuk uit, maar overal waar je ze ziet zijn ze kapot. Ik had dan ook niet veel hoop voor de onze en zag die, in gedachten, er al gerafeld bij hangen.
Inderdaad, na een maandje of zo, was de slang aan de bovenzijde los gegaan. In de eerste paar weken, lukte het nog om hem terug te duwen, maar de knik die er voor zorgde dat hij los ging bleef en ik moest hem steeds vaker terug duwen. Tot de dag kwam dat hij echt loskrulde. Het metaal zat nog vast, maar ik in fatsoen krijgen lukte niet meer.


In een hotel zagen we een steviger variant, zodat het idee geboren werd onze oude slang te trachten te repareren en mocht dat mislukken, snel zo’n steviger slang te kopen.
Gist’r avond heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb de slang gedemonteerd. Zit leuk in elkaar zo’n slang. De gewone plastic slang kende ik al, maar dat deze een variant op het thema zou zijn had ik niet verwacht.
Kort en goed: de slang twee centimeter ingekort en weer heeft reparatie-sjakie de klus geklaard.

  • Herman zei: Misschien een goede tip: Ik kocht, jaren geleden ook zo'n slang (de zoveelste!) de verkoper bood mij twee mogelijkheden, n.l. de gewone salng en de slang (zag er hetzelfde uit) met levenslange ganrantie - deze was uiteraard aanmerkelijk duurder - dit is nu ongeveer acht jaar geleden (natuurlijk, acht jaar is geen levenslang, maar........ de slang is nog immer in goed ! Zo zie je maar dat goedkoop meestal duurkoop is en ook andersom !