KrakLog

Accuverdriet (1)

Boormachine

Ik heb een accu-boormachine, of moet ik zeggen ik had een accu-boormachine. Laat ik bij het begin beginnen:
Ik kocht in 1992 een accu-boormachine voor ca. Hfl. 110,- omgerekend €50,- Het is dus een eenvoudige boor maar hij heeft z’n diensten heel aardig bewezen, zeker gezien mijn beperkte klussigheid voldoet hij errug goed.
Nu probeerde ik een week of wat geleden iets, hetzij te schroeven, hetzij te boren en bleek de accu nu echt volledig de geest gegeven te hebben. Wat nu? Ik durfde eigenlijk niet te informeren wat een nieuwe accu zou kosten om dat ik bange vermoedens had over de uitkomst.
Vorige week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik een winkel gebeld voor prijs en leverbaarheid.
– Alles is nog leverbaar, maar reken wel op €60 tot €70
– Dan weet ik eventjes genoeg…

Kijkt u eens naar onderstaande advertentie:

Boormachine

Let vooral eens op de opmerking: Incl. 2 batterijen. Vreselijk gewoon. Ik kan dus voor minder dan de helft van een nieuwe batterij een complete nieuwe boormachine krijgen met op papier betere prestaties en mogelijkheden dan mijn oude beestje, inclusief twee batterijen.

Maar hoewel de kwaliteit van de boormachine voor mij niet echt van wezenlijk belang is, is de kwaliteit van de accu dat wel. Mijn oude accu heeft het twaalf jaar bij me uitgehouden. Dat is behoorlijk lang voor een Nikkel-Cadmium batterij. Als ik over ga op dit C-merk ding geven de accus het misschien wel na twee jaar op en in welke ellende zit ik dan. Bovendien is dat slecht voor het miljeu (om het maar eens op z’n Frysk te zeggen).

Dus werd het tijd voor de zaag…

Wordt vervolgd.

  • Edwinek zei: Je mag die van mij nog wel eens lenen hoor. Of kijk eens hier: http://tinyurl.com/48ttk. Vanaf 72 euro'tjes wel een merkmachine, net iets duurder dan een batterij.
  • Pascal zei: Schroefboormachines zijn qua prijs vooral batterij.
  • Ronald zei: Probeer het maar eens uit te leggen aan een klant, dat zo'n losse accu duurder is dan een complete machine...