KrakLog

Daar ruist langs de wolken (3)

Wolkenruis

Zoals beloofd, hoewel met enige twijfel of ik dit wel moet doen. Als opmerking erbij: dit is een luchtig stukje en ik behoud mij het recht voor om eventuele ‘zware’ reacties weg te halen.

  Stel je gaat op een dag naar de schouwburgkassa om te kijken wat er zaterdag speelt en of je daar nog kaartjes voor kunt krijgen. Tot je grote verbazing staat er buiten het theater een hele brede rij kassa’s. ‘Hé’, hoor je jezelf denken, ‘dat is nieuw’.
  Boven alle loketjes hangt een bordje met: ‘Heden zaterdag in deze schouwburg, om acht uur ‘savonds’, daaronder hang bij ieder hokje een andere poster.
  Je loopt naar zo’n hokje en informeert naar wat er dan is zaterdag. Het blijkt een hele mooie dansvoorstelling te zijn, je moet de kaartjes nu kopen, want zaterdag zijn ze uitverkocht. Je neemt een flyer mee om te kijken wat het is, want je wilt niet zomaar beslissen.
  Terwijl je wegloopt zie je dat in het hokje daarnaast een hele andere poster hangt. Verbaast informeerje hoe dat zit. ‘Oh, aanstaande zaterdag is er een hele fraaie baletvoorstelling, oh, zoo mooi! Om acht uur ja. Kaartjes nu kopen, want etc.’
  – Ja maar hiernaast zeggenze dat…
  – Klopt, maar kijk, wij hebben een gedrukt programmaboekje om het te bewijzen.
  De dame uit het hokje daar weer naast komt achter haar kassa vandaan en zegt:
  – Ach, u zoekt een voorstelling voor zaterdag? Dan moet u naar deze schouwburg gaan, daar is een hele mooie bewegingstheatervoorstelling. U moet wel opschieten met het kopen van een kaartje, want er is een erg beperkte oplage.
  – Maar, de eerste twee hokjes beweren iets anders!
  – Dat moeten zij weten, kijk het is geschreven door die-en-die, en geregiseerd door die-en-die. Als u even heeft, dan heb ik zelfs het boek waar het op gebasseerd is.
  – Nou ik kijk nog even verder
  Er volgen nog een toneelvoorstelling, een cabaretvoorstelling, een mime optreden, een forumdiscussie en een improvisatietheatervoorstelling. De ene nog beter gedocumenteerd dan de andere en allemaal even mooi en boeiend. Maar allemaal om acht uur, aanstaande zaterdag en je weet heel zeker dat er maar één zaal is.

  De prijzen zijn nogal hoog en geen van de loketisten is erg overtuigend. Je kunt nu een aantal dingen doen:

  1. Zaterdag maar tv kijken
  2. Nu maar een kaartje kopen van de voorstelling die je het beste bevalt en hopen dat die het wordt
  3. Zorgen dat je je geld niet verbrast, zaterdag naar de schouwburg gaan en kijken wát er nou echt is en of je nog een kaartje kunt kopen

  Ik besloot voor het laatste en als het voor mij ‘zaterdag’ is zal ik het wel zien, maar dan kan ik hier het antwoord niet meer geven.

 • Marloes zei: Ik ben heel erg athe├»stisch opgevoed, eigenlijk haatdragend naar het christendom toe. Ik moet zeggen dat sinds ik aan Zen doen, ik het christendom steeds beter kan begrijpen, of in elk geval de bijbel. Zonder in de weg liggende vooroordelen en opvoeding. En zonder de noodzaak in God te hoeven geloven. Ik denk persoonlijk dat er heel veel raakvlakken zijn tussen verschillende geloven en dat ze uiteindelijk eenzelfde doelen hebben. "De wenteltrap" van Karen Armstrong is een boek dat dat prachtig uitlegt.
 • yak zei: Zeker, er is grote overeenkomst in de voorstellingen en de manier om een kaartje te kopen.
 • Pascal zei: Eigenlijk maakt het niet uit welk kaartje je koopt, want je zit toch in dezelfde zaal ongeacht wat ze je voorspiegelen. Voor de grap hang ik hier nog 5000 kilo aan. Ach laat ik niet kinderachtig doen: 50 000 000 ton.
 • yak zei: Ik zeg nog zo Pascal, niet te zwaar. Mijn pagina scrolt nu onvrijwillig naar boven (of naar beneden, afhankelijk van hoe je het bekijkt).
 • Pascal zei: Je moet het scrollblokje verzwaren, dat heb ik ook gedaan.
 • yak zei: Rolt over vloer van lachen.