KrakLog

Wie is de man die mij dat zeggen kan?

Juist, de groenteman. Ik ben nogal een one-stop-shopper. Ik ben er niet trots op, want eigenlijk hoor ik van die leuke kleine winkeltjes te steunen. Dus was de unieke kans gekomen: ik had alleen groente en fruit nodig, dus: naar de groenteman.
Ik heb het geweten. Er is mij nog nooit in zo’n korte tijd, zo liefdeloos, zoveel waardeloze koopwaar in handen geduwd. Bananen meer dan overrijp, appels gebutst etc.
Ondertussen vond hij het nodig om met iemand anders druk en onvriendelijk ingesprek te zijn.
Het zal u niet verbazen dat ik daar niet gelukkig mee was, maar ik was eigenlijk ook zó overdonderd, dat ik er niets van gezegd heb, betaald heb en weg ben gegaan. Mijn laatste daad van barmhartigheid naar de mijnheer is dat ik de naam zijner etablisement niet zal noemen hier…
Heel jammer allemaal.

  • Edwinek zei: MultiStop™ shopping is in mijn ervaring nou net iets wat je niet met groente moet doen, tenzij je bij de groenteman zelf mag rapen. Of gewoon krities wezen en spul keuren en weigeren indien niet mooi. V.w.b. bakkers, slagers, koffiemannen, kaasboeren e.d. blijft het aan te raden. En dan de One-stop-Appie als groeteman gebruiken. Hetgeen ik graag zou doen, maar ook ik ben tot mijn schande een bijna one stop shopper. Behalve voor de kaas, die consequent van de kaasboer komt. Overigens, zonder de naam van deze barbaar prijs te geven, gaat het om de groeteman die tot voor kort bijna tegenover de verdwenen schoenlapper zit? Heb ik goede ervaringen mee, hoewel ik er eigenlijk zelden groete koop.
  • yak zei: Nee over Ali Baba's Market niets dan goeds...
  • Pascal zei: Ik ken dat. Maar toch hebben ze (als ze die rotte dingen niet meegeven) vaak beter fruit dan de supermarkt, waar het fruit vaak zo onrijp is dat je het een week moet laten liggen en dan toch eigenlijk niet meer op smaak komt. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan bananen (groen)en avocado's (bijna altijd stenen, heel soms niet). Ik heb er nu sinds een half jaartje eentje gevonden die stabiele kwaliteit levert en indien niet ok dan terug en iets anders, ze doen hun best om lekkere dingen te verkopen, bijvoorbeeld goddelijke mango's. Hmmmmmmmmmmm.